Двойни игри на Тодор Батков доведоха до оставката на Гонзо

 

Тодор Батков и Георги Иванов - Гонзо

Бившият агент на Държавна сигур­ност Тодор Батков предал Георги Иванов и това довело до оставка­та на легендата в „Левски“, разкри участник в драматичните събития на „Герена“.

Батков, който на книга още се води собственик на клуба, подмолно преговарял със Станимир Стоилов зад гър­ба на Гонзо. Спортният ди­ректор научил за това и ре­шил повече да не изпълнява функциите на гръмоотвод на стадион „Георги Аспару­хов“. Неочаквано за муста­катия адвокат Иванов подал оставка и го оставил от два стола на земята.

 „Гонзо е единствени­ят мъжкар, работил в „Левски“ през по­следните години. Досега мълчеше и покриваше селяниите на Батков, номерата му с неплащането с ме­сеци на премии и месечни възнаграж­дения, не разкриваше ис­тината за кризата в отбо­ра, за да има спокойствие. Стоически издържа две го­дини, без да получава за­платата си, и не мрънкаше като Стоилов, който за два лева оревава света. Батков обаче го предаде и затова Георги взе правилното ре­шение и се махна, оставяй­ки го в собствената му по­мия“, коментира ситуация­та близък приятел на Гонзо.

  Георги Иванов наистина е работил в ненормална обстановка и нито един от желаните от него футболи­сти, с изключение на Гара Дембеле, не е бил привле­чен в клуба. Именно не­мотията, липсата на сигурност за футболистите и треньорите са основната причина за провалите на „Левски“ през последните го­дини, разкриват служители на „Ге­рена“. Тодор Батков се изживявал като голям фут­болен капацитет, а всъщ­ност не можел да върже гащите си и да управлява бюджета.

 Именно всичко това иска да остави в историята на­стоящият изпълнителен ди­ректор Иво Тонев. Той е направил програма за разви­тие на отбора и има наме­рение през следващите три години да го върне трайно на върха. Вече ще се купуват основно български таланти а чуждестранните попълне­ния няма да са много, но ще са изключително качествени. Тонев и бъдещият на­ставник Илиан Илиев вече са започнали работа по но­вата селекция. В списъка им с футболисти от „А“ гру­па се включват стоперът на „Черно море“ Росен Колев, халфовете Христо Златински („Локомотив“ Пд), Сте­фан Велев („Берое“), както и вратарят на „Локо“ (Сф) Вальо Галев.

 В същото време Седрик Бардон е набелязал двама играчи от френското пър­венство. Към този списък се очаква да се присъе­дини и Валери Божинов, а „сините“ вече опипват поч­вата за привличането об­ратно на суперзвездата си от последните години Гара Дембеле. Както е известно, интерес към малиеца про­явяват още „Лудогорец“ и „Цървена звезда“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *