Даниела Пеловска – подставеното лице на ГЕРБ в редиците на протестиращите

Даниела Пеловска

  Една жена, обиколила почти всички партии в България, си присвои правото да говори от името на протестиращите. Даниела Пеловска се оказа подставеното лице на ГЕРБ в редиците на недоволните. Това се разбра веднага след като тя се появи на съвместна пресконференция с Борисов и откровено защити ГЕРБ и призова за потушаване на бунта, в който уж била активен участник. Скандалното й поведение взриви социалните мрежи. Участниците в тях коментираха, че Пеловска се е преструвала на един от лидерите на протеста, за да го потуши под диктовката на Бойко Борисов.

Бойко Борисов

Пеловска е в топли отношения с властта и лично с вече подалия оставка премиер. През далечната 2005 г. тя писала благодарствено писмо на Борисов. Като главен секретар на МВР той уредил деца на загинали полицаи да почиват в хотела й в Кранево. Скандалното минало на Пеловска и личните й облаги, получени благодарение на контактите й с влиятелни политици, излязоха на бял свят веднага след появата й на пресконференция до рамото на Борисов в Министерския съвет.

Тя е родена в Добрич, била е изпълнителен директор на макаронената фабрика в града, а след това и неин приватизатор, управител на „Сердика Турист“, шеф на „Добруджански протеин“, на „Хранителни стоки“ ЕООД в Добрич. До 2005 г. въпросната госпожа била член на Националния съвет на СДС, а три дни след като напуснала синята партия, оглавила листата на „Новото време“ в Добрич. Пеловска била свързвана и с ДПС. Тя дори придружавала Ахмед Доган при едно от посещенията му в Добрич заедно с Йордан Цонев. Дъщеря й – архитект Павлета Пеловска, е назначена от ГЕРБ за зам.-кмет на столичния район „Изгрев“, а синът й, Васил Пеловски – за юрисконсулт в Столична община. Съпругът на Пеловска – Тошко Тодоров, бивш шеф на данъчното в Добрич, бивш зам.-шеф в дирекцията във Варна и експерт към ЦУ на НАП в София, е бил икономически съветник на ГЕРБ и нещатен служител на ДАНС. Тодоров бе обвинен в прикриване и източване на ДДС в началото на управлението на ГЕРБ, за което подробно преди време бе писано.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *