Дали атентаторът от Сарафово не е британец? Детективи изследват ДНК на камикадзето!

камикадзето преди взрива

Британски агенти изследват ДНК от заподозрения самоубиец, който взриви бомбата и уби израелски туристи у нас, за да се установи, дали не е британец. Те са взели проби от ДНК от тялото на убиеца, както и зъбни отпечатъци, тъй като има нарастващи притеснения, че може да е бритенец или живял на Острова преди атаката.

Новата линия на разследването дошла, когато властите пуснали нови образи на мистериозния бомбаджия, след като възстановили останките на неговата глава, намерена на над 60 метра от взрива. Идентичността на камикадзето продължава да обърква разследващите органи. Предположенията, че е ислямист с алжирско-шведски призход, прекарал две години в Гуантанамо бей са изключени. Прокурор Калина Чапкънова казва, че ситуацията е много динамична и нови и нови детайли излизат непрекъснато. Според Израел, атентаторът може е би е муле, а експлозива задействан от разстояние. Те смятат, че терористът принадлежи на етническа група, различна от тази

взривеният автобус

на организаторите, за да се избегнат подозрения. Въпреки че образите от охранителните камери показаха висок, бял мъж с голяма раница, то д-р Косьо Янков, взел участие в ауторсията на атентатора казва, че се касае за едър човек, тежаш над 95 килограма, който няма нищо общо със слабия мъж от охранителната камера. Главата на терориста също ще бъде изпратена в София, за да се изследва от антрополози, които се надяват да определят неговата националност и произход. Атентатът беше извършен на 18-тата годишнина от бомбената атака в седалището на най-голямата еврейска организация в Аржентина, която уби 85 души. Аржентинското правителство обвини Иран, но оттам отрекоха да са извършвали атентата.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/hrsPmqib0lk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *