Гърнето и Праховеца заподозрени във фалшификация на документи

Иво Иванов - Иво Праховеца и Димитър Борисов - Гърнето

  Пернишките титани Митьо Гърнето и Иво Праховеца са запретнали ръкави да заробят окончателно ЦСКА. При това със сумата от колосалните 40 милиона лева! Научихме от достоверен източник, че в офиса на тарикатите вече се крои куха финансова операция, с която капиталът на армейския клуб да бъде вдигнат с въпросната сума.

Шмекерията се състои в това, че Гърнетата са оформили по документи дълг на ЦСКА към „Титан“ на обща стойност от въпросните 40 милиона. Друг е въпросът дали са ги дали наистина всичките, или става въпрос за фиктивни плащания и фалшиво фактуриране.

По-скоро е второто, иначе ще се окаже, на „Армията“ са пръснали над 50 милиона за две втори места и две трети. А Гърнетата не са чак такива плащачи.

На книга обаче борчът на ЦСКА към „Титан“ го има. Сега перничани са замислили операция, с която да преобразуват дълга в капитал. За целта милионите ще бъдат вкарани като капитал в ПФК ЦСКА АД.

Целият трик бие на кухо, тъй като парите така или иначе ги няма в наличност. Целта на Гърнетата обаче е друга, разясниха от „Армията“. Първо перничаните ще се ударят в гърдите, че са опростили задълженията на футболния клуб към „Титан“. След това ще отчетат намаляване на общите дългове на ЦСКА, които според опозицията от „ЦСКА Възраждане“ сега надхвърлят 60 милиона.

„Третата им цел е да изкарат, че притежават футболен клуб за повече от 40 милиона, макар че в ЦСКА няма пукнат лев“, твърдят запознати с плановете на тарикатите.

В свои приближени медии Митьо Гърнето вече подхвърли, че така ще може и да се пазари за милионите ако пак седне да продава ЦСКА. Той поиска 15 милиона лева от „ЦСКА Възраждане“, но след споменаването на бомбастичната цифра новите инвеститори го изгониха от преговорите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *