Гълъбин Боевски трябвало да бъде намушкан при уж случайно сбиване в пандиза

Гълъбин Боевски

  Смъртна заплаха виси със страшна сила над арестувания в Брази­лия и осъден за наркотрафик олимпийски шампион Гълъбин  Боевски.  Информацията за подготвяното покушение е постъпила в спецслужбите. Охраната на пандиза, в който лежи на­шенецът, е инструктирана да  ограничат достъпа  на други затворници до него. По план пандизчия трябва да предизвика меле с учас­тието на Гълъбин, при което той да бъде намушкан фа­тално с нож. 

В момента най-близкото обкръжение на Гълъбин и самият щангист деликатно участват в сделка с бра­зилската и българската полиция. Ако всичко мине според предварителните очаквания, присъдата му от 9 години пандиз може да бъде намалена драстично.

 Миналата седмица се­мейството на спортиста за първи път с половин уста призна, че той е пренасял дрога.

 „Имам подозрения, че синът ми е бил натопен“, каза пред TV 7 майката му Стела Боевска. По думите й това е направено от някой от България. 

Стела - майката на Гълъбин Боевски, за пръв път призна, макар и с половин уста, че синът й е пренасял дрога

  Имам конкретни подозрения кой го е направил но дали това е така – това има кой да го разследва, допълни тя.

 „Страх ме е. След като може да го натопят, може да се стигне и до нещо по-лошо“, кръсти се разтрево­жената майка. Според нея, ако Гълъбин е въртял подо­бен бизнес, той би имал пари, за да наеме човек, който да пренася дрогата, а не да си я носи сам. Освен това, отивайки за първи път в тази страна, за четири дни не можеш да напра­виш сделка, категорична бе Боевска.

 „Убедена съм, че дори и след години всичко ще излезе наяве. Присъдата, която постанови съдът за сина ми, е много голяма. За мен това е безмилостно. За човек, който не е направил нищо, това е много“, под­черта Боевска.

 Според информация самият Гълъбин вече е произнесъл името на човека, който му е платил, за да пренесе деветте ки­лограма кокаин до София – Брендо. Защитната му тактика оттук нататък ще се промени драстично. Досе­га олимпийският шампион категорично отричаше да има нещо общо с дрогата. Адвокатите му дори отпра­вяха безсмислени молби до бразилския съд да се издирват записи от охранителни камери и някакъв фотограф, който уж бил заснел Боевски как си купува куфара от мага­зин. Номерът му, разбира се, не мина и известната със строгостта си бразилска съдийка Мария ду Прадо му лепна 9 години и 4 месеца на тъмно.

  Делото за наркотрафик срещу Гълъбин Боевски започна реално на 7 март тази година. Почти 5 месеца по-рано на 24 октомври 2011 г. той беше арестуван на летището в Сао Пауло с над 9 килограма кокаин, скрит в тайници на куфари­те му. Освен почти десет­те години пандиз Боевски трябва да заплати и такси в размер на близо 13 000 български лева.

 Гълъбин е бил част от структурите на Брендо от поне 9 години, твърдят наши източници от ъндърграунда. През последните няколко години активно използвал дъщеря си Сара като параван за пренасяне­то на кокаин. Младата тенисистка постоянно пътува в чужбина за състезания. Докато Сара се изявява на корта, олимпий­ският шампион върти мръсни сделки с междуна­родни наркоорганизации, ръково­дени от Брендо. През изми­налите две годи­ни според справка на Гранична полиия той е излизал от страната над 40 пъти. Ченгета смя­тат, че последната фатална за него пратка е била с най-голямото досега количество.

 За да я пренесе, са му обещани 200 000 евро. Щангистът препира парите, спечелени от наркотрафик, като започна от 2010 г. да открива супер модерни фитнес зали в София. Стойност­та им се оценява на 10 млн. лева. Боевски сам обяви, че инвестираните средства са на скандалната фирма „Хоум фор ю“, свързвана с Брендо. За да набави па­рите пък „Хом фор Ю“ е теглила банкови кредити, които обаче били за над 30 млн. лева.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Гълъбин Боевски трябвало да бъде намушкан при уж случайно сбиване в пандиза"

  1. kritik   31.03.2013 at 13:41

    Посетете с.Праужда общ.Белоградчик обл.Видин и там може да видите един от имотите-палат на въпросния „бизнесмен“ Валери Попов където живее неговия тъст-кметски наместник на селото /назначен по-доста съмнителен начин/ и който се държи в селото едва ли не като щатски шериф. Да не говорим, че и в момента адресната му регистрация не е в селото /което е задължително за заемането на този пост/. Масова негова практика е да съди хората в селото, че пускат жалби срещу него и то с наглите думи: „Имам пари и ще ви съдя до дупка“. Няма ли органи които да се самозезират и да проверят как тоя кметски наместник който цял живот е бил обикновен шофьор в енергото разполага с такъв имот-палат с басейн и т.н и срещу недоволството на хората се обръща със завеждане на дела срещу тях.
    НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *