Гръцка болница изрита жена, защото била българка!

уличният музикант

Фамилията на  музиканта Димчо Пасков от село Изворище, мизерства в Благоевград без пари и покрив.

Злощастно стечение на обстоятелствата довеяло фамилията на Пасков в Пиринско на завръщане от пишман гурбет в съседна Гърция. Сега семейството спи в колата и няма средства, за да се прибере в родното си село.

Недооценен в нашата родина, уличният музикант стяга багажа си и потегля със своето семейство, за да гони късмета си в съседна Гърция. Но за нещастие там неговата жена се разболява и се налага спешно да се върнат обратно в родината.  Спукала се вена на съпругата му и получила кръвоизлив.

Димчо Пасков

Жената веднага била приета в  болница, но разбирайки, че са българи, византийците са ги изгонили. Така стигнали до родния град Петрич, а от там ги препратили в Благоевград, където я лекували с уговорката да си плати за лечението, разказва през сълзи Димчо.

След като с последните си пари плащат лечението на майката на семейството, те остават без пукнат грош. Така от две седмици бедстват в  Благоевград. Спят в автомобила си без повече пари  за необходимото лечение на жената.  Сега те заедно със своя син Димитър са  закотвени в Благоевград.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/lW8DJOkiMj0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *