Грък системно пребива български моряци!

моряците

Капитан на кораб от гръцки произход е пребивал българските си моряци. Става дума за двадесет и четирима наши моряци, които в момента бедствали на пътнически кораб в Мексико.

Те били на борда на кораб Ocean Star Pacific, намиращ се в пристанището Мазатлан. Сред морските вълци имало членове от всички команди, включително и три жени. Българската група се качила на борда в средата на май, но според тях, още с качването, започнало драстично нарушаване контрактите им. Моряците споделят, че очаквали да се качат на кораб, а то се оказало черупка не обслужвана от поне една година. Нашенците са били изпратени на борда на плаващото гробище от агенция САПКО. Оказало се обаче, че контрактите били невалидни, тъй като са на мексиканска територия и е трябвало договорите да бъдат на испански, английски и български езици. По-голямата част от моряците в момента искат да се приберат, а останалите не желаят да се връщат

корабът през 2008

по лични причини. Българите се обърнали за съдействие към нашето посолство в Мексико, но понеже казусът е заплетен, не успели да получат реално съдействие от дипломатите ни. От агенция САПКО официално отговориха, че и те работят за връщането на нашите моряци възможно най-скоро.  Според моряците част от тях даже не са получавали заплата цели два месеца.  Освен тези неразбории, капитанът който е грък си позволявал да удря моряците. А предният капитан, които се опитал да помогне на нашенците бил върнат спешно в Гърция, но когато човекът отишъл до летището в Лос Анджелис, се оказало, че нямал билет за Гърция.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Грък системно пребива български моряци!"

  1. Стоян   26.07.2012 at 21:31

    Гърците кои са понеже българите са свикнали да бачкат и да мълчат ония почнали да ги бият. Ама няма ли там от тийнейджърската паплач да зинат и да им ударят по 2 шута. Стига сме гледали хора без възпитание как реват като чалнати тук в метрото.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *