Грандиозна измама на туроператора „Атлантис Холидейс“ – виж тук:

Туристическа агенция „Атлантис Холидейс"

  Измамите в туристическия сектор имат нов лидер след фалита на „Алма тур“, предизвикал криза със стотици руски туристи у нас миналата година. Заради измамна схема на „Атлантис Холидейс“ десетки наши сънародници не само не можаха да излетят до екзотична дестинация в края на ноември, но и бяха завлечени с по няколко хилядарки всеки един.

До този момент, след куп лъжи от страна на шефката Деница Желева, положението им е на етап „една студена вода“. И докато ужилените вдигат кръвно и хабят нерви, тихомълком се сменя собствеността на фирмата измамник. Сещате се защо – за да стане като в песента на Володя Стоянов „Куче влачи рейс – диря няма“. Уви, не е смешно.

В средата на септември група граждани сключват договор с туристическа агенция „Атлантис Холидейс“, която към датата на подписването е със следния адрес на регистрация: София, бул. „Граф Игнатиев“ 28, вх. 1, ет. 1, представлявана от Деница Живкова Желева.

Сключеният договор е за предоставена от туроператора туристическа услуга, а именно пътуване до екзотична дестинация с начална дата 28 ноември с продължителност до 5 декември. Извършени са абсолютно всички плащания от страна на клиентите, като дори са им поискани допълнително пари за такса самолетно гориво.

Тъй като ще посещават държава с визов режим, паспортите им са взети от туроператора за издаване на визи. След известно време клиентите получават паспортите си, без визи, но с обяснението, че има издадена обща туристическа виза, с която групата ще пътува.

„Това беше първото червейче на съмнението – споделят ужилени клиенти, – но броени дни преди началото на пътуването получихме необходимите! „документи“ – самолетни билети, застраховки и ваучери за настаняване.“

Но каква е изненадата им, когато в самия ден на пътуването, малко преди да тръгнат за летището, получават обаждане от офиса на фирмата, че турът няма да се състои в посочения ден и час поради факта, че двама души от Бургас не са пристигнали. Озадачените хора получават уверение от управителката Деница Желева, че ще летят след два дни, на 30 ноември, по същия маршрут и програма.

Всичко това съвсем усъмнява клиентите на „Атлантис Холидейс“ поради факта, че няма практика пътуване да се отлага заради закъснели туристи. Надушвайки измамата, клиентите посещават лично офиса на авиокомпанията, с която трябва да летят, и там на място установяват, че изобщо нямат издадени самолетни билети, а разпечатките, които са получили, са просто резервация, изтекла на 23 ноември, без да е постъпило плащане от страна на туроператора. Клиентите сами правят справка потелефона в посолството на държавата, до която трябва да пътуват, и ги залива със студен душ – научават, че групови визи там изобщо не се издават, т.е. на излъганите не са издавани каквито и да било визови документи – нито поименни, нито групови.

Маските падат: злощастните клиенти окончателно разбират, че са станали жертва на измама от страна на „Атлантис Холидейс“. Най-нагло обаче ръководството на фирмата в лицето на Деница Желева продължава да твърди, че на 30 ноември клиентите ще могат да пътуват и дори ги кани в офиса си да получат новите си „документи“ с уверението, че всички резервации и самолетни билети са презаверени. На място в офиса на фирмата клиентите получават новите си „билети“ и веднага позвъняват по телефона на авиокомпанията за нова справка. От авиокомпанията отново отричат да е постъпило плащане по направената резервация, което прави въпросните „билети“ невалидни. Проверка в застрахователна компания „Уника“ показва, че застраховките за пътуването, предоставени на клиентите от Деница Желева, също са абсолютно фалшиви и е извършена застрахователна измама.

След поредица от лъжи от страна на управителката Деница Желева пътуването така и не се провежда. На клиентите е предложено възстановяване на всички платени суми в 3-дневен срок по банков път. Този срок изтича на 4 декември. И оттогава – ни вест, ни кост.

Справка в сайта на Агенция по вписванията показа, че Деница Желева е подготвила документи за смяна на управителя, собствеността, седалището и адреса на фирмата и на 5 декември документите са приети за обработка в Агенцията по вписванията. Вероятно Деница Желева се надява, че по този начин новият управител Виктор Розев Китанов няма да наследи задълженията на фирмата. Към днешна дата промените по регистрацията на фирмата са вече факт.

Очевидно се прави опит чрез смяна на управлението на фирмата и седалището и адреса на управление да се заличат следи и да се затрудни връщането на платените суми. По случая са уведомени Прокуратурата и МВР, които не бива да отлагат действията си, защото нищо чудно измамниците да напуснат страната за дълго, апелират излъганите.

Иначе фирмата продължава да предлага в сайта си всевъзможни пътувания за Нова година, както и оферти за Великденски и майски празници 2013 г. Нека читателите ни внимават двойно и тройно, когато набелязват маршрути и обслужващ оператор, за да не гледат мечтаната дестинация през крив макарон и да олекнат спестяванията им.

Оказа се, че шефката Деница Желева е длъжница и по други „параграфи“. Журналистическа проверка на показа, че дължи на държавата няколко хиляди лева за невнесени осигуровки в качеството си на бивш управител на фирмата. Измамницата е завлякла със значителни суми свои партньори и частни лица и някои от тях вече си ги търсят чрез фирми за събиране на дългове. Въпреки това, необезпокоявана нито от прокуратура, нито от МВР, дамата продължава да е на свобода и да върши измами.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Грандиозна измама на туроператора „Атлантис Холидейс“ – виж тук:"

  1. АЗ   27.12.2012 at 14:34

    на ти булка спасов ден

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *