Гого Лозанов прави Вяра Анкова отново шеф на БНТ

Доц. Георги Лозанов

  Председателят на СЕМ Георги Лозанов и шефката на БНТ Вяра Анкова са договорили предстоящия избор на нов генерален директор на телевизията още миналото лето.

Тогава двамата, в компанията на Томас Лафчис, са си спретнали екскурзия до остров Тасос, където са обсъждали провеждането на изборите, научихме от отлично информиран източник.

При положение, че СЕМ решава кой ще управлява държавната телевизия, такива лични срещи са недопустими. Това поставя под съмнение честността на избора, категорични са експерти в бранша.

Вяра Анкова и Томас Лафчис

Добрите отношения на шефката на БНТ с Гого Лозанов съществуват още от времето, когато Вяра Анкова е директор на новините и член на програмния съвет на телевизията. Тогава тя изпраща на държавни разноски председателя на СЕМ за 10 дни в Мароко, за да се снима материал за рубриката „Голямото четене“. Идеята е да се пресъздаде обстановката от книгата на Екзюпери „Малкият принц“, в която разказвачът е катастрофирал със самолет в пустинята Сахара. „Тази възстановка можеше да се направи и на някоя дюна на нашето Черноморие, а не да се харчат десетки хиляди левове на българските данъкоплатци за път на цял екип до Мароко“, смята нашият източник.

Стана ясно още, че дори останалите кандидати за директорския пост в БНТ се съмняват в успеха си, тъй като Вяра Анкова е в приятелски отношения с почти всички политически сили. През последните 4 години тя твърдо обслужваше управляващите от ГЕРБ.

Вяра Анкова

Често в кабинета й е бил забелязван бившият финансов министър Симеон Дянков, а за медийните среди не е тайна, че Анкова и съпругът й Томас Лафчис са близки със семейството на Цветан Цветанов.

Информационните блокове на телевизията пък умело прикриваха далаверите на ГЕРБ като често избягваха да четат разработките на малкото тогавашни опозиционни вестници.

Освен с ГЕРБ шефката на БНТ е близка и с ДПС и дори е празнувала Нова година заедно с Ирена Кръстева. Така при този състав на СЕМ, в който доминират хората на ГЕРБ, и при връзките с ДПС вторият мандат на Вяра Анкова е почти сигурен.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Гого Лозанов прави Вяра Анкова отново шеф на БНТ"

  1. Лидия   27.06.2013 at 0:26

    Нещастна държава, нещастни медии, нещастни зрители сме ние. Това е лошото. А най-лошото е, че никой не пита зрителите.Може ли този човек да бъде шеф на СЕМ и да използва служебното си положение за лични облаги????? С какво право тази „кукла на конци“ Анкова продължава да разполага с нашите пари независимо, че принизи БНТ с елементарна кабеларка.Защо не се направи една безпристранна ревизия за какво точно са отишли парите ни?????
    Искам да вярвам в здравия разум и в демократичния стил на работа на управляващите и това ще го докаже изборът на 26 юли – Не. Той не бива да бъде в полза на Вяра Анкова и компания, ако избиращите искат да получат доверието на данъкоплатците.

    Отговор
  2. Илиана   29.06.2013 at 3:38

    Няма ли да има край това безобразие – фалшив избор, нечестни действия, никакъв морал, душевна нечистоплътност. Вие г-жо Анкова която все се вайкате и уж не се натискате за поста, пък виждаш ли „хората“ ви искат, и вие нелегитимни членове на СЕМ, които нямате собствено мнение – всички вие виждате ли какво става навън?Годината е 2013 , времето ви отдавна изтече.“ Телевизията на зрителя“не ви обича, г-жо Анкова,не ви уважава и не ви иска, защото я затривате.Имайте поне малко доблест и си вървете. Да правиш новини не е като да правиш истинска телевизия. Потърсете си да се занимавате с нещо друго и оставете БНТ на някой, който ще и върне достойнството. Тогава може и да си заслужите истинска подкрепа и уважение.

    Отговор
  3. Марков   20.07.2013 at 9:01

    Посредствеността на жената винаги е била прикривана от пола, но не и в горните случаи, за разлика от В.Анкова. Типичен пример е и Мая Манолова, а такива ги има в изобилие. В.Анкова не се различава от тях, макар че служи на Б. Борисов. Това е очевидно, особено като се има пред вид биографията и, а тя не е цветуща както в България така и в Гърция. Освен че не може да говори без да чете, тя е и политически недалновидна и леко се подава на чужди мнения само и само за да избегне скандала. Това не е психично устойчиво поведение. Поведението и е чисто комунистическо и от времето на Т. Живков. Парите за нея са водещ фактор, а собственото и достойнство не само като журналист е под всякаква критика. Без да съм психиатър, но съм учил психология /аз имам петица по психология/, не считам такова поведение за нормално. Психическата нестабилност си проличава в случая дори по тембъра на гласа. Не се учудвам, че Г. Лозанов /той доцент ли е?/ иска да я избере за втори път, защото безропотно обслужва. Това е естествено, само че за нея.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *