Главният мюфтия Мустафа Хаджи приканва имамите да гласуват за ГЕРБ!

Главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи

  С нарочно писмо главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи призовава всички имами в страната да гласуват за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори (виж факсимилето). Най-близкият човек до Аллах в България съветва духовните си братя да подкрепят Бойко Борисов, защото той бил в топли отношения с премиера на Турция Реджеп Ердоган. Писмото е изпратено до имамите в сряда, 3 април, а е стигнало до повечето от тях два дни по-късно.

Депешата, с копие от която разполага пресата е част от мащабна компания на ГЕРБ и близки до бившите управници среди за овладяване вота на мюсюлманското население у нас. Стратегията включва все по-бързото интегриране на цялото българско население към бъдещия балкански център Анкара. Това са и част от глобалните планове на САЩ за следващите две десетилетия. В много от най-новите разработки на Белия дом Турция е сочена като бъдещ стълб в Европа и близък съюзник на Щатите. За Бойко Борисов е отредена ролята на комисионер в сделката за България.

Бойко Борисов е в топли отношения с премиера на Турция Реджеп Ердоган

Призивът идва месец след като Мустафа Алиш Хаджи посети Борисов в правителствената Болница.

Паметливи припомнят, че тогава експремиерът се оплакваше от високо кръвно, а медиите трогателно занимаваха целокупния народ с този проблем. Очевидно договорката за сътрудничество е станала в болницата, защото в друго писмо преди това Хаджи призоваваше имамите да гласуват за Народната партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) на Касим Дал. Месец по-късно главният мюфтия е „еволюирал“ и е стигнал до извода, че ГЕРБ ще спаси мюсюлманството Нещо повече, той пророкува възможен бъдещ кабинет между Борисов и Дал.

Намесата на който и да било духовен водач в политическите дела е безпрецедентна в най-новата ни история. Писмото на Хаджи със сигурност ще е един от най-големите скандали. В него е упоменато името на министър-председател на друга държава, което умножава скандала по десет. Паметливи припомнят, че при създаването на партията на Касим Дал имаше поздравителни адреси от страна на българския и на турския премиер. Подобен ход от страна на Ердоган е огромен дипломатически гаф и е извън нормите на всякакъв протокол.

Ахмед Доган

До имама на селото Уважаеми господин имам,
Пиша Ви това писмо за да Ви помоля и Ви съветвам моята молба да изпълните защото тапа ще е най -добре. Молбата ми е на изборите на 12.05.2013 год. да гласувате за парламентарна партия ГЕРБ. В предишното мое писмо Ви помолих да гласувате за Касим Дал и неговата партия. Разбрах, че не всеки иска да гласува за Касим Дал и неговата партия затова Ви приканвам да гласувате за политическа парти ГЕРБ, а не за ДПС.

Уважаеми имами както знаете г-н Борисов, ни поздрави на провелата се 2011 год. конференция, знаете много добре топлите им отношения с г-н Реджеп Таип Ердоган. Само незнам защо г-н Ахмед Доган в доклада си който изнесе на партийната конференция се чуди каква близка много силна връзка имали двамата министър председатели на Република Турция и на Република България. Аз мога да кажа каква е. За добраото на мюсюлманите в България.

Г-н Борисов заповяда на г-н Цветанов и ни регистрираха конференцията и по този начин можахме да изгоним комуниста Генджев от начело на изповеданието. Като се сетих за комунистът Генджев ще Ви кажа и защо да не гласувате за ДПС. На предишните избори правителството беше съставено като мандатоносител беше дадено на ДПС. Реално трябваше г-н Доган да е министър председател но той отстъпи на комунистите и така Сергей Станишев стана министър председател. Защо никой не попита.

Уважаеми господа имами Гърба на това писмо има две снимки с министър председателя Бойко Борисов. Той е за Нас и Ви моля да се помолите за него, за да оздравее и да стане за да могат с Касим Дал да сформират бъдещия кабинет.

Извинете ме господа имами че преди присъствах на сбирките на ДПС из цяла България, стоях плътно зад г-н Доган молих се за него и за неговата политическа партия, но съм грешал и искам от Вас братя имами да ми простите.

Текста на писмото е публикуван без редакторска намеса. Запазен е автентичният правопис на Мустафа Хаджи.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Главният мюфтия Мустафа Хаджи приканва имамите да гласуват за ГЕРБ!"

  1. blond   12.04.2013 at 11:45

    ha ha ha golqma lija

    Отговор
  2. Благо Цветанов   15.04.2013 at 1:20

    Защо в статията има толкова много правописни грешки?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *