ГЕРБ ще бори кризата с борци, футболисти и боксьори!

Христо Стоичков и Станка Златева

  Наскоро в едно телевизионно предаване ексминистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че Златка влиза в депутатските листи на ГЕРБ. Ако не бяхме наясно с твърде ограничените речникови възможности на Цветанов, сигурно щяхме да се объркаме. Въпросната Златка всъщност е Станка Златева – онова момиче, което се бори като мъж на тепиха и печели медал след медал. Когато се разбра новината, че възпитаничката на средното спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ в Ямбол ще кове законите на България, ни идва да се провикнем; „физкулт-ура!“.

Възторгът се насърчава и от последните решения на любимата партия, които очевидно е решила да претвори в дела призива: „Да превърнем мозъка в мускули!“. За целта от всички телевизии ме заливат е информации, че Станка, варненският боксьор Ивайло Маринов или гребкинята Румяна Нейкова щели да са в листите на ГЕРБ. Като превключим на другия канал, ни показват ядосаната физиономия на Христо Стоичков, която всъщност трябвало да бъде лице на студентския протест. Последната пародия се разигра пред 2-3 хиляди бабички и цигани, докарани с автобуси и кебапчета до столичната зала „Арена Армеец“, за да създадат усещане за масовост на пошлата проява.

Станка Златева

Христо Стоичков, когото мнозина наричат Ицо Мамата, не за първи път дава рамо на силните на деня. Очевидно такъв е характерът му. Паметливи припомнят как се мазнеше около Васил и Георги Илиеви и застрахователната им компания. После стана рекламно лице на политическата партия „Нов избор“ на пловдивските брокери Христо Александров и Христо Данов. След това според Христо Стоичков президентът Петър Стоянов беше „най-големият политик в държавата“, което не му попречи през 2006 година да призове народа да гласува за втори мандат на Георги Първанов. Върхът на сладоледа бе, когато заяви, че застава с целия си авторитет зад Росен Плевнелиев, а миналата седмица счупи тъпомера „В Бъпгария вече има мъжкари като мен, Плевнелиев и Борисов, които сме готови да стигнем докрай!“.

За мъжкарството на тази тройка – друг път, а за позора и падението на Стоичков неведнъж и писано. Този псуващ, секнещ се и гледащ лошо човек никога ме е бил символ на България дори в годините, когато вкарваше гол след гол за „Барселона“. Просто натрапващата се от него злоба, неуравновесеният характер и лошите маниери са ни възпирали да го идеализираме, за разлика от колегията. От миналата седмица обаче го смятам и за спортист втора употреба. Ако трябва да бъда по-точен, той си е спортист за употреба по предназначение.

При Бойко Борисов България се върна във времето на Тодор Живков. Като своя патрон Борисов е решил да залага на квотата от така наречените заслужили спортисти. Но и тук изборът му е твърде неподходящ, защото новите лица на ГЕРБ нямат и елементарни умения и интелект да управляват.

Което автоматически ги превръща в машини за гласуване. Така достойните от соца тъкачки, доячки и шивачки в Народното събрание са заместени в листите на Борисов със спортисти. Те са готови като Станка да заучат една фраза и да ни я подават предъвкана, докато босовете им трупат апартаменти и милиардни.

„Ще направя хубави неща за спорта“, ни обеща Станка. Остава да й повярваме. Както и да повярваме, че една държава, докарана до фалит, е добре да се управлява от необразовани борци, боксьори, гребци и футболисти, а не от държавници.

При цялата ми досегашна симпатия към Станка, защото тя е добро момиче, но нищо повече, не виждам с какво ще допринесе за развитието на парламентаризма у нас. Нейната работа не е в Народното събрание, а на тепиха, където да сгъва плещите на други момичета. Превръщането й в параван на едни управлявали ни твърде некадърно, но за сметка на това, силово и арогантно демагози я дискредитира. Нещо повече – шампионката, която е плакала на българския химн, става съучастник на серийни престъпници.

Тези, които пък ни я пробутват за предизборен десерт, отново показват, че от банката кадри на ГЕРБ надничат само Калинки. „Като си силен в краката, не е нужно да си силен в главата“, е казал навремето мъдрият народ. За съжаление напоследък мъдростта ни бяга със сто километра в час в някой от лекоатлетическите коридори на ГЕРБ. Партията, усвоила всички прийоми на тоталитарната власт се опитва съвсем да опростачи политиката. От нас зависи дали ще й позволим. В противен случай ще излезе вярна констатацията, че днес вече сме не само малък, но за сметка на това и прост народ. Тогава няма да се чудим, ако за по-следващите избори Цветан Цветанов вкара в предизборната листа и тъща си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *