ГЕРБ уреди медицинската сестра Таня Димитрова за посланик в Хърватия

Таня Димитрова

   Верни партийни кадри на ГЕРБ с екзотични дипломи, но без особени познания по дипломация ще представляват България по света.

Най-екзотичното ново назначение е на медицинската сестра от Ямбол Таня Димитрова. Тя става посланик на България в Хърватия.

Таня Димитрова е типичен кадър на ГЕРБ – със съмнителни дипломи за висше образование, но замесена в корупционни сделки. Досега най-високият пост, до който се е изкатерила, е областен управител на Ямбол. След като получи този пост, Таня Димитрова спечели присмеха на медиите с твърденията си, че знае шест езика, сред които и мъртвите латински, цър-ковнославянски, библейски еврейски и библейски гръцки. Димитрова твърди, че има и няколко дипломи за висше образование – богослов, журналист, юрист, икономист. Истината е, че е работила като медицинска сестра преди промените, пробвала се е и като журналистка, споделят отлично запознати репортери от Ямбол. Така наречените й висши образования са изучавани ударно, за две години. От 2004 г. медицинската сестра, журналист, богослов, юрист и икономист Таня Димитрова започва да пише докторат по фолклор към Българската академия на науките. Разбира се, тя не е безучастна и към сладките конкурси за обществени поръчки. След като за кмет на Ямбол е избран гербаджията Георги Славов, всестранно развитата личност става негов съветник по медийните въпроси. Таня Димитрова издава общински бюлетин, като спечелва обществена поръчка за 120 000 лева. По-късно, когато започват делата срещу ямболския кмет, става ясно, че областната управителка Димитрова е фалшифицирала трудов договор и трудова книжка на своя служителка. Тя обаче е само делото. Сега бившата медицинска сестра бърза да се отдалечи от Ямбол и неговите проблеми и ще отпътува като посланик в Загреб.

  Интересен е и новият шеф на мисията ни в Тунис – депутатът от ГЕРБ д-р Михаил Николовски. Той е известен с това, че през цялата 2011 г. не се е изказал нито веднъж от трибуната на парламента. Затова пък от доста време медиите пишат, че е мераклия да става посланик именно в бившата френска колония. Връзката му с Тунис е, че е шеф на групата за приятелство с тази страна и че навремето е работил като лекар там. Избирателите на д-р Михаил Николовски от Ловеч вече могат да си отдъхнат – мечтата му да представя България в Тунис се сбъдна. Колегата му от парламентарната група на ГЕРБ Красимир Минчев заминава в Киев. Той вече е бил там преди години като военен аташе. Освен това е завършил и висшето си образование в тази страна. При него е интересно това, че като гербаджия добре се сработва и с БСП. Според източници Минчев е уредил сина си на добра позиция и висока заплата в директорския борд на Индустриалния парк в Шумен. Това станало с благословията на кмета Красимир Костов, който е кадър на БСП. Братовчед на министър Николай Младенов заминава за Бразилия. Чавдар Николов е избран не случайно, смятат запознати. Бразилия се очертава като перспективна бизнес дестинация, атой вече е бил там през 1993-2000 г. За разлика от други посланици Николов е дипломат от кариерата – завършил е международни отношения в Москва, бил е дипломат в Гана, Колумбия, бивша Югославия, Канада. В момента е посланик в Куба.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *