ГЕРБ разчисти конкуренцията в цигарената контрабанда

 

Румен Николов – Пашата

Управляващите от ГЕРБ окончателно завзеха цигарения бизнес. Това се отнася както за легалното производство и дистрибуция, така и за контрабандните канали, научихме от дългогодишни митнически служители.

Друг експерт в областта, който се занимава с политика и бизнес, е категоричен, че ГЕРБ използва машината на властта, за да разчисти пътя на свой човек към овладяването на каналите за контрабанда на цигари. Лицето, което се визира като новият бос на тази незаконна дейност, е подчинено директно на депутат от управляващото мнозинство. Той пък, от своя страна, се отчитал нависоко в партийната йерархия. Последният арест, свързан с контрабанда на цигари, е на варненския бизнесмен Борислав Манджуков.

Заедно с него е задържан митническият шеф Иван Владимиров – Фози. Твърди се, че те са наследили арестувания в операция „Медузите“ Даниел Славов-Дънката, като основни играчи в контрабандата на цигари.

Борислав Гуцанов

„Много интересно как 3 години спаха за Манджуков, след като е бил контрабандист на цигари години наред. Има нещо гнило тук. Ако наистина се е занимавал с този бизнес, значи се е отчитал, където трябва. И ако е спрял да плаща…“, намеква за протекция отгоре бивш полицай от Варна, който дълго време е работил по контрабандните канали на цигари и знае повече, отколкото на действащите му колеги им е позволено да ровят.

Топлата връзка на контрабандата на цигари с ГЕРБ тръгва още от елиминирания от пазара Даниел Славов-Дънката. Той е арестуван през 2010 г. заедно с общинския съветник и негов приятел Борислав Гуцанов в операция „Медузите“. От обвиненията нищо не излезе след престоя им в ареста. Запознати с бизнеса край морето твърдят, че основната цел е да махнат Дънката от контрабандните канали, за да се овладеят от новите играчи. Дънката не е случаен. През годините той развива бизнес и е в близки отношения със Славян Теофилов, бивш сикаджия. Двамата са партньори във фирмите „Универсум Енерджи“ и „Универсум Ентъртей-мънт“. Името на Дидо Дънката години наред се свързва с цигарения бизнес и по-точно с контрабандата. Това на съдружника му Славян Теофилов – също.

Даниел Стефанов - Данката

Както бе разкрито преди месеци, Тефилов, заедно с депутата от ГЕРБ Емил Димитров, са най-големите играчи на дистрибуцията на цигари от „Булгартабак“, фирмата им, в която е и човек на Румен Пашата, е част от сделката за приватизацията на цигарения холдинг, купен от неяснен инвеститор, замаскиран като банка от Русия. Депутати са категорични, че зад сделката стои банкерът Цветан Василев и депутатът от ДПС Делян Пеевски, които са в близки отношения с ГЕРБ. Топлата връзка между Дидо Дънката и човека на ГЕРБ Славян Теофилов още веднъж подклажда твърденията, че контрабандата на цигари се монополизира в ръцете на управляващите под строгия контрол на МВР.

Запознати с отношенията на Теофилов и Дънката твърдят, че от ареста на Славов насам двамата не се понасят и дори контактуват само чрез посредници. За разлика от Дънката, Теофилов успял да се омотае около властта покрай близкото си приятелство с депутата от ГЕРБ и цигарен бос Емил Димитров, формално бизнесът на народния представител с цигари се движи от фирми, които е прехвърлил на майка си Елеонора. Публична тайна е, че точно той върти дистрибуцията на „Булгартабак„, заедно с Теофилов и човека на Пашата.

След арестите на Дидо Дънката и Боби Манджуков се очаква контрабандата на цигари през Порт Варна да секне, но работещи там твърдят следното:

„Няма такива изгледи. В контрабандата на цигари е като в наркобизнеса – празно няма. След като премахнат един, на неговото място идва друг – правилният и послушният пред силните на деня. Иначе контейнерите, за които има нареждане да не се проверяват, си пристигат редовно.“

Въпреки всички усилия на управляващите да спрат контрабандните канали на цигари, последните изследвания на световните производители показват, че у нас тя продължава да расте и взема застрашителни размери. Точно това е една от причините да не ни искат в Шенген.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "ГЕРБ разчисти конкуренцията в цигарената контрабанда"

  1. Rosi pavlova   05.07.2012 at 21:12

    Nai nakraya da se kaje i napishe nyakakva istina zashto sega ne se organizira akciya cigaradjii za gerb

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *