ГЕРБ полудяха – слагат данък върху банковите ни спестявания!

Вицето кипи от идеи

Дянковите хрумвания продължават. След като раздели страната на региони по заплата, предложи да се намали майчинството, сега слага данък на лихвите.

Неговата дейност успя да направи немислимото – да обедини … опозицията. И настрои банкерите срещу себе си, които веднага прогнозираха, че това решение ще оскъпи кредитите.

Освен това, те са в недоумение, кой и как ще администрира новия налог. Така предложеният от него данък от 10% върху лихвите ще принуди банките да повишат лихвите по депозитите, за да запазят клиентите, а по-високите лихви по влоговете ще бъдат прехвърлени към кредитополучателите.

Симеон Дянков

Освен това не е ясно кой ще администрира този налог, ако се прехвърли към финансовите институции, той им отвързва ръцете за да вдигнат лихвите, таксите и комисионите, което вероятно ще оправдаят с по-високите разходи за администриране на този данък.

Интересното е, че това предложение обедини сини, червени и ДПС. Опозицията твърдо разкритикува предложението за този нов данък. Този налог удря не само богатите бизнесмени с големи влогове, но и все по-бедните българи.

Станишев коментира, че ако е бил искрен Дянков, трябва да се освободят от данъчно облагане високите лихви, които днес хората плащат по ипотечните и потребителските си кредити.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/ljOYNMS4QL8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *