ГЕРБ иска „правилен“ референдум за втора АЕЦ

Очакват ни нови рекордни сметки за ел енергия

Смешното е, че най-вероятно ще се стигне дотам, че народът ще решава два въпроса по една и съща тема. Това стана, след като управляващите в наглостта си стигнаха до абсурдната ситуация, да предлагат ново запитване по темата за ядрената енергетика, ама с „правилно“ зададен въпрос.

Такъв, какъвто им е изгоден. Явно подценявайки народа си и третирайки ги за овце, над сто депутати от ГЕБР  са се подписали под това предложение, което бе вкарано в Народното събрание. Според закона за референдумите, допитване до народа могат да поискат над 1/5 от депутатите. Така както нямаха пари за един референдум, сега ще има два и то … по един и същи въпрос.

Дали ще има втори референдум, трябва да го реши парламентарното мнозинство. А при варианта на левицата, събрали подписите на над 500 000 граждани, провеждането на запитването е абсолютно задължително и Народното  събрание, за съжаление на ГЕРБ,  няма властта да го отмени. За какво иде реч? Точният въпрос според ГЕРБ е : „Да развиваме ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала“. Според тях, така гражданите нямало да бъдат изманипулирани и да гласуват за проект, чиито технически и финансови параметри не са били известни.

Тази зима сметките за ток ще са такива

Ако не са известни, защо тогава плащаха луди пари за чужди консултанти питат се хората в интернет? Според Искра Фидосова, тежката артилерия на ГЕРБ – така щял да се избегне риска  от опорочаване на първия в новата ни история референдум и да питат народа противоконституционно. Интересно е, че от ГЕРБ не се интересуват от мнението на   Конституционния съд, който единствен може да се произнесе по този въпрос.

Да, но така ще лъсне схемата  на големите играчи в сектора, които управляват стъпките на народните избраници от ГЕРБ, а именно да се изгради нов VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ от частен инвеститор, след което по изпитана схема  да приватизира цялата АЕЦ Козлодуй като притежател на мажоритарен дял.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Uc0hqot9X58

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *