ГЕРБ зад протестите на животновъдите

Бойко Синапов

  ГЕРБ начело с Бойко Борисов готви вълна от протести следващия месец, научихме от приближени.

В сряда Асоциацията на животновъдите излиза със скандирания пред Министерството на земеделието. Лидерът на организацията Бойко Синапов е близък с Борисов и срещите между тях зачестили напоследък, разказват хора от бранша.

„Това е първото доказателство, че протестите са дирижирани. Двамата Бойковци са приятели от години. Преди изборите имаха официална среща, след това още няколко. Синапов неведнъж е призовавал членовете на асоциацията да гласуваме за ГЕРБ, защото само те щели да защитят интересите ни. Сега манипулират хората“, разказва бизнесмен, който е разочарован, че Асоциацията на животновъдите влиза в политически игри.

Бойко Борисов

Още преди изборите от ГЕРБ осигуриха субсидии за овце, крави и друг добитък. Според източника ни това е било с цел да спечелят бранша. Приятелските отношения на Бойко Борисов с Бойко Синапов обаче изиграли решаваща роля.

Според запознати се цели подклаждане на затихващите протести на гражданското общество, като в тях се включат и браншови организации.

Стана ясно още от информирани източници, че разходите за разходката на животновъдите до София са платени от неизвестен източник, най-вероятно от ГЕРБ.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *