Гербаджията Емил Димитров върти схеми за източване на общински пари в Етрополе

Емил Димитров

  14 млн. лева, предвидени за изграждане на водния цикъл в Етрополе, са откраднати и са потънали в партийни каси, разкриват от опозицията. Аферата става факт, след като през последните години Емил Димитров успява да окупира изцяло всички структури в града. През 2007 г. той трайно се настанява там. Сменя основни фигури в града и на тяхно място слага свои хора. Сред тях са шефовете на ВиК, Горското и др. Кадровата чистка помита дори директори на училища и детски градини.

Новият кмет на града от ГЕРБ Богомил Георгиев по времето на Тодор Живков работи в отдел „Кадри“ на тогавашното Министерство на народната отбрана. Сега е убеден гербаджия и параван, зад който Ротманса върти схемите си, казват местните.

Богомил Георгиев

Кметът Георгиев сключва договор с министъра на околната среда Нона Караджова за 23,6 милиона лева. С парите трябва да се изгради нова канализационна мрежа в отдалечените райони на града и да се сменят тръбите по съществуващите трасета. Освен това трябва да се направи и пречиствателна станция за отпадните води. В момента те се изливат в река Малък Искър.

Министър Нона Караджова явно раздава милионите като Дядо Коледа, без да се поинтересува колко реално струва проектът. Според утвърдени специалисти в бранша около 10 млн. лв. е цената на водния цикъл. Той включва водохващане на питейна вода, пречиствателна станция, водопроводите и канализацията в града. В Етрополе се правят само последните два етапа от водния цикъл, които ще глътнат около 10 млн. лв.

Разликата от близо 14 млн. лв. изчезва по трасето. Според независими експерти това е чиста проба източване на еврофондове. Местните хора са категорични, че то не е нито първата, нито последната далавера на обкръжението около Емо Ротманса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *