Георги Първанов: Отказвам да коментирам случая „Мишо Бирата“

Георги Първанов

  „Президентът Първанов реши да не коментира случая „Мишо Бирата„, заяви Марияна Добрева от пресцентъра на бившия държавен глава, която потърсихме, за да разберем какво е мнението на Георги Първанов във връзка със скандала, който бе подновен миналата седмица от самия Бойко Борисов.

Преди няколко дни премиерът призна, че разговорът му с Ваньо Танов, който бе публикуван преди година и половина в пресата, е истински. Борисов направи уговорката, че все пак е манипулиран записа, от който ясно личи как той покровителства контрабандата на алкохол, като е изтрита една ругатня, която той казал по адрес на Първанов.

Бойко Борисов

Борисов си спомнял много добре, че е казал няколко нецензурни думи нямащи ги в съответния запис, свързани с разговор с президента, и с безобразия на митничарите. С няколко леки пипания разговорът може да придобие съвсем друг характер.

Изказана е и една голяма ругатня по линия на президента Първанов, която я няма на записа. Защото от това става ясно, че Първанов се е обадил, и че всъщност Борисов не познавал Мишо Бирата. „Нещата стоят точно обратното. Той си е приятел на Първанов и Румен Петков“, разказа Борисов по повод т.нар. „Тановгейт“.

Малко след него изявление за столичен вестник даде и шефът на митниците Ваньо Танов, който изведнъж „си спомни“, че в записания разговор с него Бойко Борисов нарекъл Георги Първанов „педераст“, но това било изрязано от публикацията.

Прочутият вече и в Брюксел запис за Мишо Бирата се пази, както и всички останали разговори на властта, които бяха публикувани преди година и половина. Припомняме, че бе пратен точно този разговор за анализ в престижната френска лаборатория „Липсадон“, която излезе със становището, че записът е цял, монолитен и няма следи от външна намеса в него, освен че е презаписван няколко пъти. Надявахме се, че президентът Първанов ще изрази своята позиция не само заради безпрецедентния език, който премиерът и шефът на митниците употребяват по негов адрес, а и заради неговото обяснение по темата за бизнесмена Михаил Михов с прякор Бирата, както и твърденията, че Първанов е един от политическите му покровители.

Както вече написахме по-горе, Георги Първанов е взел решение да не коментира случая, още повече, че Мишо Бирата вече не е между живите, обясни Марияна Добрева, прессекретар на бившия президент.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Георги Първанов: Отказвам да коментирам случая „Мишо Бирата“"

  1. plenty of fish dating site   10.11.2019 at 13:25

    What’s up, all is going nicely here and ofcourse
    every one is sharing data, that’s genuinely good, keep up writing.

    Отговор
  2. tinyurl.com   02.01.2020 at 15:57

    Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site?
    The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *