Гангстерът от “Октоподите” Вальо Бореца се измъква от страната

Валентин Янев - Вальо Бореца

  Валентин Янев – Бореца, поръчков убиец №1 в бандата на „Октоподите“, старателно подготвя бягството си от България. 39-годишният гангстер, прочул се като част от бандата за отвличания „Наглите“ и като изпълнител на мокри поръчки на Алексей Петров, е получил разрешение от съда, че ще бъде пуснат в чужбина, уж за да се лекува.

Вальо Бореца, който в момента е под домашен арест заради това, че се възстановява от фиктивна сърдечна операция, е съумял да се сдобие с медицинско становище, че е добре за него да се лекува в санаториум в чешкия град Карлови Вари. Ако съдът прецени, че гангстерът действително има нужда от възстановяване, то Бореца ще офейка завинаги, безпокоят се родни прокурори. Валентин Янев е разследван като извършител надве убийства – на автокрадеца Юлиян Лефтеров – Кунгфуто и на Иван Пайнавелов – Сапата, както и за стрелбата срещу Мартин Първанов – Марто Лудия.

Антимафиоти са на мнение, че Бореца е способен да си купи правосъдие заради факта, че е успял добре да осребри бандитската си дейност. Бандитът притежава над 2 милиона лева в банкови сметки а освен това развива мащабен строителен бизнес.

Огромното богатство на Вальо Бореца и изключително близките му контакти с Антон Петров – Хамстера и с Алексей Петров обясняват защо изпълнителят на мокрите поръчки на „Октоподите“ на няколко пъти бе пускан тайно на свобода, а сега се готви да духне от България по примера на братя Галеви.

Валентин Янев – Бореца се стреми да изчезне преди старта на делото срещу „Наглите“ в Софийски апелативен съд. Макар да бе изваден като подсъдим по делото, разбойникът от квартал „Горубляне“ е играл важна роля в бандата за отвличания, като е осъществявал връзката между Тони Хамстера и групата на Прокопи Прокопиев – Културиста и Ивайло Евтимов – Иожи.

Антон Петров - Хамстера

Че Вальо Бореца е бил реалният началник на „Наглите“, се разбра още при разбиването на кървавата групировка, когато автокра-децът Данчо Релето заведе ченгетата в обезлюдена местност над селата Бистрица и Железница и им показа къде са заровени телата на съратниците му Юлиян Лефтеров – Кунгфуто и Иван Пайнавелов – Сапата.

Според първоначалните показания на Релето двамата бандити са били част от групата за отвличания „Наглите“, но са разстреляни от Валентин Янев – Бореца, тъй като са се издънили и са застрашили цялата престъпна организация.

Според криминалистите Вальо Бореца не е попаднал като подсъдим в процеса „Наглите“, за да не бъде уличен Тони Хамстера като началник на бандата на Прокопи Културиста. 38-годишният Янев се е виждал ежедневно с Антон Петров и дори с Алексей Петров на стрелбището на басейна „Спартак“.

Неофициално се мълви, че Вальо Бореца е разполагал с карта на ДАНС и поради тази причина дълго време е бил неоткриваем. Гангстерът, който е подозиран и за няколко бомбени атентата срещу публични домове, бе арестуван едва през май 2010 г, цели 5 месеца след задържането на „Наглите“ и тартора на „Октоподите“ Алексей Петров. В подземния свят се шушука, че Вальо Бореца се е укривал дълго време в Гърция, но е бил повикан по спешност от Тони Хамстера, за да „чисти“ свидетели в процесите срещу двете взаимносвързани престъпни организации.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Гангстерът от “Октоподите” Вальо Бореца се измъква от страната"

  1. Nikolay   29.09.2012 at 23:58

    Най-миризливата страна все пак … сигурно е правил свирки на някой съдя и му е оставил 10-20 бона 🙂

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *