Гангстерът Йоско върти любов с бивша шефка на Общинска банка

Йосиф Йосифов - Йоско

  Обявеният за международно издирване в цял свят чрез Интерпол костинбродски гангстер Йосиф Йосифов – Йоско е бил един от защитените свидетели в приключилия неотдавна съдебен процес срещу Христо Ковачки за източване на 17 милиона лева.

Опасният гангстер, в чието престъпно досие фигурират отвличания, поръчкови убийства и въоръжени грабежи, изчезна безследно през юни 2010 г, когато трябваше да бъде арестуван по подозрение, че е организирал убийството на ромския бос Тани Танов.

43-годишният Йосифов обаче успя да се измъкне от полицейска засада, след като бе предупреден от своя къртица в МВР, че антимафиотите ще нахлуят в имението му в село Безден, за да го закопчаят. Мнозина твърдят, че макар да се води изчезнал от 2 години, съвсем доскоро престъпникът се движел най-спокойно в Костинброд. Според други Йоско живее под чужда самоличност в Гърция след като още преди три лета си купил къща край Солун.

Христо Ковачки не посмя да води съдебна битка с Йоско и любовницата му Радостина Димова

 Йосиф Йосифов – Йоско нашумя през 2003 г. като заподозрян като организатор на убийството на Фатик. На него и бандата му приписваха и отвличането на сина на Венци Стефанов, както и неуспешния опит за убийство срещу висаджията Николай Цветин – Близнака. Известно е, че Йоско, заедно с аверите си Шаки и Борчо, организира похищението на боса на „Руен“ и футболен клуб „Добруджа“ Стефко Колев, който през 2001 г. бе пленен и освободен след платен откуп от 1 милион лева. Тогава част от парите за платения откуп се разпиляха на железопътна линия и бяха върнати от кантонер.

Йоско Костинбродския дълго време успяваше да се измъкне сух от правосъдието въпреки многобройните си престъпления, а според мнозина чадърът над него е бил спуснат от енергийния олигарх Христо Ковачки.

Допреди 3 години Йоско и бандата му работеха съвместно с Ковачки – осигуряваха „кухи“ ромски фирми на олигарха, чрез които се източваха енергийните предприятия на баровеца и хазната на Общинска банка. Неофициално се твърди, че Йоско е съумял да източи над 110 милиона лева оттрезора с благословията на Ковачки и прокуристката Радостина Димова.

Йоско влиза в обкръжението на Христо Ковачки благодарение на счетоводителката на олигарха Радостина Димова.

43-годишната бивша шефка на Общинска банка е любовница на Йоско от 2003 г. насам, а днес хора от обкръжението на Ковачки твърдят, че този престъпен тандем е съумял да открадне милиони левове от наследника на Косьо Самоковеца.

Димова и Йоско се запознават през 2002 г. след инцидент пред къщата на бабата на Азис – именитата ромска врачка Станка. В този период копоите на Йосифов в Костинброд забелязват, че всеки ден пред портите на врачката паркира луксозна лимузина „Ауди“ А8, от която слиза добре облечена трътлеста дама.

Бандата на Йоско веднага решава да отвлече незнайната баровка и набързо събира информация за нея. За целта Вергил, един от приближените до Йоско, умишлено блъска със своя джип лимузината на Радостина Димова, която е паркирана до къщата на бабата на Азис. В този момент банкерката на Христо Ковачки е при баба Станка, а Вергил набързо успява да „респектира“ бодигарда на енергийния бос Илия.

Когато научават, че Радостина Димова е служител на набиращия скорост енергиен мафиот Христо Ковачки, Йоско и хората му се отказват от намеренията си да я отвлекат. Изненадващо обаче пламва бурна любов между костинбродския гангстер и Радостина Димова.

Малко след интимната им връзка, офисът на Христо Ковачки на бул. „Самоковско шосе“ на ул. 1020 е обран от двама маскирани и въоръжени с калашници мъже. Гангстерите нахлуват малко след като е пристигнал оборотът от магазините „Европа“ и задигат 14 милиона лева.

За кражбата Христо Ковачки набеждава зет си Никифор Вангелов, тъй като в този период не знае, че прокуристката му Радостина Димова е любовница на Йоско.

Малко след въоръжения грабеж Йоско от Безден и групата му поемат събирането на лошите кредити на Христо Ковачки, а също осигуряват и охрана на енергийния олигарх. Йосифов движи и ДДС измамите с „кухи“ фирми подизпълнители, чрез които Ковачки източва енергийните си предприятия.

Разривът между Йоско и Христо Ковачки настъпва през пролетта на 2009 г., когато ревизия установява липсващи над 15 милиона лева от сметките на олигарха. Парите са отклонени от Радостина Димова и любовника й Йоско, които даже отварят няколко бензиностанции чрез съвместна фирма.

Ковачки изхвърля Димова от управата на Общинска банка, но не смее да заведе съдебно дело срещу нея заради ключовата роля на счетоводителката в ДДС измамите му.

Опитът на Ковачки да притисне Радостина Димова с мутри да върне парите също е неуспешен. Малко след като шефът на охраната на Ковачки Петко Димитров – Кьопавото поставя ултиматум на Димова да прави „ресто“, двама неизвестни нападат и пребивате винкели охранителя на Ковачки.

Така Йоско от Костинброд успява да откаже енергийния крал от мисълта, че може да води гангстерска война с него и любовницата му.

За да парира съдебен процес срещу себе си, Радостина Димова дава показания срещу Христо Ковачки през есента на 2009 г. Нейните сведения са подкрепени и от самопризнания на Йоско, който разкрива пред криминалистите детайлна схема, чрез която негови хора са източвали милиони от Общинска банка. Парите отивали при Ковачки, а Йоско получавал 10% от стойността на всеки изтеглен кредит.

 

Филип Найденов - Фатик

Имал 10 убийства зад гърба си

Издирваният в цял свят с червена бюлетина на Интерпол Йосиф Йосифов – Йоско е замесен в близо 10 екзекуции на мафиоти от всякакъв ранг.

Най-известната мишена на гангстера е ликвидираният през 2003 г. Филип Найденов – Фатик, имаше версия, че Йоско от Безден стои и зад неуспешната екзекуция срещу Димитър Джамов, когато вместо него бе убит съдия по борба.

Най-коментираното престъпление, за което бе обвинен Йоско, е свързано с безследно изчезналия хърватски килър Иван Може.

Иван Може, който бе съден и оправдан за убийството на Асен Петров – Шаки и полицая Кирил Живков, бе отвлечен от ресторант „Сливнишки герой“ от Йоско и бригадата му, докато чакаше разрешение да се прибере в родината си. Според версията на гангстера от село Безден той качил Иван Може в джипа си, но не го убил, а само го шамаросал.

„Казах му, че където го видя, ще го бия и му препоръчах да изчезва от България. Захвърлих го на жп прелез“, твърдеше пред съда Йосифов. До самопризнанията му се стигна, след като в джипа му бяха открити следи от кръв от Иван Може. Неофициално се твърди, че главата на Иван Може е била открита край язовир, но ченгета потулили убийството.

Неотдавна Йоско бе оправдан за отвличането на хърватския килър, но според източник процесът ще тръгне отново заради откриването на нови доказателства, които уличават Йосифов като физически убиец на Иван Може.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *