Вуйчото на Лазар Колев дал рушвет на Фани Белнейска, сега си го иска

Фани и Стоимен Белнейски

Разтърсващото разкритие, че май­ката на убитите сестри Росица  и  Христина – Фани Белнейска, е при­брала 200 000 лева от семейството на изверга Лазар Колев, за да го извади от пандиза, продължава да тресе полицейския и магистратския елит в държавата.

 Безпрецедентният опит на родителите на сестри Белнейски да саботират процеса срещу убиеца на децата си, настоявайки за ново разследване и издир­ването на останалите килъри, е привлякъл и внима­нието на ДАНС. Спецченгетата също имат данни за раздавани подкупи и ако успеят да съберат солидни доказателства за корупционната афера, може да се стигне до арести.

 Според един от източ­ниците – доброволни зая­вители на ДАНС, Фни и Стоимен Белнейски не са взели нито лев от солидния рушвет, който още преди година и половина е даден от вуйчото на Лазар Колев – бизнесмена Паун Лаза­ров, за да бъде оневинен племенникът му.

Лазар Колев

Парите – 750 000 лева, прибира адвокатът М.М. и негов родственик. Те обявяват на вуйчото, че хонорарът не е за тях, а представлява калкулация на рушветите, които пред­стои да бъдат давани на трите съдебни инстанции. Преди време обаче следо­вателят Мартински алар­мира за едни 500 000 лева, които се разнасят из Па­зарджик. След обявлени­ето на ченгето, разплело убийството на Белнейски, пазарджишки магистрат връща 80 000 лева, които е получил от младша адво­катка от кантората на М.М. Въпросната дама с визия „ала Фидосова“ е човекът, разнасящ пачките.

 Факт е обаче, че малци­на са взели пари, а дори и тези, прибрали рушвет, не са успели да променят хода на съдебния процес.

 Преди около месец вуй­чото на Лазар Колев – Паун Лазаров, си е поискал об­ратно парите от адвокати­те, защото не вярвал, че на последна инстанция родственикът му ще бъде оправдан.

 В аферата изплува и бив­шият шеф на полицията в Пазарджик Жоро Стоицев – същият, който „проспа“ жестокото клане на Роси и Хриси и за две години не успя да свърши нищо по разследването. Стоицев се прочу и с гафа при отвли­чането на Камелия Бонче­ва, която носеше пари за откупа на мъжа си Ангел Бончев. Хората на ченге­то, който тогава бе шеф на ДОТИ, бяха изиграни от „Наглите“ и отвлякоха под носа им дамата.

 Фани Белнейска вече разказа, че няколко дни поели заседанието на

Върховния касационен съд Стоицев я видял и й съобщил, че убийците на децата й са трима. Той й подметнал, че е хубаво тя да се интересува кога ще бъдат арестувани остана­лите и ако трябва – да по­иска нов съдебен процес.

 Жоро Стоицев отрече да е говорил такива неща на майката, но кой знае защо, правно некомпетент­ната и семпла женица буди повече дове­рие от масти­тия полицай.

 Буквално час преди за­седанието на Върховния ка­сационен съд адвокатът Ма­рин Марковски се срещнал с Фани и Стои­мен Белнейски. Резултатът е извес­тен – майката припадна в съда, уволни защитника си Иво Найденов и поиска нов съдебен процес.

 За щастие такъв няма да има – да, Лазар Колев не е убил сам ученичките, но пък това по никакъв начин не е мотив да бъде спрян съдебният процес. Най-малкото, защото се води и още едно дело срещу неизвестен извършител за изнасилването и убийство­то на Роси и Хриси.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *