Внимание! Герберските вестници на Пеевски и цигарите на “Булгартабак” монополизират пазара – изкупуват будките за изборите!

Банкерът Цветан Василев и депутатът от ДПС Делян Пеевски (вдясно) разрастват бизнеса си

Според запознати идеята за будките идва от най-високо ниво в ръководството на ГЕРБ. Кметовете в по-големите градове вече били инструктирани да определят местата, на които ще се разположат павилионите. Любопитен детайл е, че в тях няма да се продават само цигари и захарни изделия, а също и вестници и списания. Затова мнозина свързват будките с предстоящата предизборна кампания. Може само да се предполага каква преса ще се предлага в тях.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов

Според юристи въпросните павилиони са нагла форма на държавна помощ за частната фирма. Както е известно, от миналата година „Булгартабак“ вече е собственост на руска банка, но според мълвата зад сделката стоят шефът на Корпоративна банка Цветан Василев, депутатът от ДПС Делян Пеевски и други бизнесмени. Отлично запознати прибавят към тях и името на Румей Николов-Пашата. Това обяснява и специалните привилегии, които ГЕРБ предоставя на частната компания.

В Благоевград кметът от ГЕРБ Атанас Камбитов вече пробута на общинския съвет решение за 28 павилиона, които да се дадат за 10 години на „Булгартабак“ без търг или конкурс. Те ще бъдат поставени на най-оборотните места в центъра и кварталите. Месечният наем в тях ще е едва 60-70 лева за цели 10 години.

Наемателите на будки в града, които са се явили на конкурси, плащат по 500-600 лева и нямат толкова дълги договори.

Отпор срещу безумното решение дава независимият съветник адвокат Илко Стоянов.

„Не може без търг и конкурс да се предоставят тези павилиони на търговско дружество, каквото е „Булгартабак“. Това е грубо и безумно решение“, обясни той позицията си.

Кметът Атанас Камбитов несръчно се опитал да се позове на решение на общинския съвет за поставянето на афиши, прието през 2009 г. „Толкова ли е глупав, или се прави на такъв – питат се търговци в Благоевград. – Как може да сравнява лепенето на афиши с търговска дейност, заради която се поставят павилионите“.

От „Булгартабак“ обещали да открият по 2 работни места във всяка будка. „Това направо е удар срещу малкия и среден бизнес – недоволстват местните. Те са бесни на решението на кмета и са организирали протестна подписка, в която вече са се разписали 120 търговци.

„Завели сме и дело в Административния съд в Благоевград заради подарените павилиони, обясни бизнесменът Владимир Тънов. Първото заседание е насочено за вторник, 17 юли, и до редакционното приключване на броя още нямаше резулатати от него.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Внимание! Герберските вестници на Пеевски и цигарите на “Булгартабак” монополизират пазара – изкупуват будките за изборите!"

  1. Ангел маринов   29.11.2012 at 20:41

    Трябват И протести И някоя телевизия за подкрепа …..

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *