„Витоша ски“ се жалват на Европейската комисия! Не им давали да секат горите!

Лифтовете на Витоша ще бъдат пуснати

Босовете на „Витоша ски“ се заканиха, че ще се оплачат на Европейската комисия за промените в Закона за горите, ограничаващи правото им на строеж в планината. Днес по-късно се очаква от компанията да дадат пресконференция за бъдещето на ски зона „Алеко“.

От фирмата са категорични, че те са законният стопанин на лифтовете с безсрочно право на строеж. Но последният закон за горите, приет  юли 2012 ограничил това тяхно право  и те са били в правото си да алармират  Европейската комисия, заявяват от „Витоша ски“. Да си припомним, че преди няколко дни Народното събрание прие нов Закон за горите. Той позволява старите лифтове на Витоша и в другите планини на България да могат да се подменят с нови, но единствено в съществуващите до

Протест срещу закона

този момент граници. Новите промени бяха приети след множество демонстрации както от еко активисти, така и от поддръжници на „Витоша ски“. От въпросната компания ден по-късно обещаха да отговорят защо аджеба затвориха лифтовете. На страницата на фирмата може да се види, че тепърва от първи август те ще пуснат лифтовете. Линиите „Симеоново-Алеко“ и „Драгалевци-Голи връх“ ще возят  събота, неделя и празничните дни, а заради технически проблеми  лифт „Романски“ нямало да работи.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/-eBOclO-Fhw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *