Видният Котарак – Александър Сталийски, вкара голи атлети да дефилират в старозагорската опера

Александър Сталийски

  Операта в Стара Загора е определяна като най-красивата оперна сграда в страната ни. Уникалното с архитектурата си здание е най-голямата сграда на опера на целия Балкански полуостров. По дизайна на изящната постройка са работили най-изтъкнатите архитекти за времето си – Михаил Соколовски, Борис Камиларов и Цанко Хаджистойчев.

Мнозина биха предположили, че на сцената на подобен строителен шедьовър се изявяват най-даровитите оперни гласове на България и света. Реалността обаче се оказва доста по-различна.

Операта в Стара Загора

Миналата неделя в Старозагорската опера се проведе квалификация за Световното първенство по класически културизъм.

Голи мускулести мъже дефилираха на сцената на уникалния паметник на културата.

Организатори на „атрактивното“ спортно събитие бяха Българската федерация по културизъм, начело с най-личния приятел на Бойко Борисов – Котарака Александър Сталийски, и община Стара Загора.

„Още в началото на мандата ни заявихме, че спортът ще бъде наш приоритет и Стара Загора ще бъде център на важни спортни събития“, подчерта кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Жителите на града обаче изобщо не бяха толкова екзалтирани от приоритетите на новоизбрания кмет.

„Трябва да имаш уважение към изкуството. На опера се ходи с най-красивите и официални дрехи, за да прекараш няколко часа в прекрасен хармоничен свят. За мен е кощунство голи здравеняци да окупират тази сцена“, потресен до сълзи е възрастен жител на Стара Загора, пожелал анонимност.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *