Веселин Данов: “Платих 10 бона и Хамстера ми върна откраднатия мерцедес”

Антон Петров - Хамстера

  Антон Петров – Хамстера е контролирал на­пълно автоджамбазите в България чрез супер техни­ка за крадене на луксозни возила. Модерни джаджи за стотици хиля­ди евро, произве­дени в Китай и в Хонконг, са били предоставяни на най-изпечените крадци на автомо­били, с които апашите са разбивали за секунди защит­ните системи дори на бентлита, ферарита и поршета.

 Истинското занимание на застрахователния бос от „Лев Инс“ Антон Петров – Хамстера лъсна на про­цеса срещу мафиотската група „Октоподите“. Ня­колко защитени свиде­тели са дали показания, че именно Тони Хамстера е отговарял за кражбите на лъскавите лимузини в България, като е успял да постигне пълен монопол в тази бандитска дейност в периода 2007-2009 г.

 „Става въпрос за откраднати над 1000 луксозни возила в цяла България – голяма част от автомобилите са били връщани за откуп на собствениците, други коли са заминавали за бившите съветски републики, в Чер­на гора и в Албания“, раз­криват криминалистите.

 Според думите им още през 2007 г. Антон Петров – Хамстера внесъл скъпа техника за разбиване на софтуерните програми на джипове и лимузини от марките „БМВ“, „Мерце­дес“ и „Ауди“, както и джаджа, чрез която се крадат джипове „Порше Кайен“. Машините – общо 9 на брой, били предоставени на топ крадците Дабата, Лъвицата, Данчо Релето и Турчина, както и на плов­дивска група джамбази, гравитиращи около Чичо Цък. С модерната техни­ка джамбазите задигали буквално за 20-30 секун­ди всеки набелязан от тях автомобил.

Веселин Данов

  Сред уникалните джа­джи, които Тони Хамстера внесъл в България не без помощта на висши митни­чари, са и две преносими устройства за пренабиване на регистрационни номера, чиято цена над­хвърля 200 000 лева.

 С въпросната техника крадците на Хамстера ус­пявали да изнесат през пристанище Варна за бив­шите съветски републики откраднати джипове „БМВ“ Х5 и Х6, както и лимузини на „Ауди“ и „Мерцедес“.

 През 2008 г. Антон Петров – Хамстера решил да продава скъпата техни­ка за разбиване на софту­ерната защита на немски­те возила на конкурентни джамбази, но с уговорка­та, че те няма да „закачат“ автомобили, застраховани в „Лев Инс“. Така дясната ръка на Алексей Петров продал две устройства за ISO 000 лева на бургаски джамбази, които вилнеели по море­то през лятото и задигали автомобили на румънски туристи.

 „Знам, че и във Варна едни момчета купиха та­кава машина от Хамстера. Става въпрос за устрой­ство, с което може да се крадат джипове от марка­та „БМВ“, има продадена е една машина за разбива­не на защитата на „Ауди“ А8 и „Ауди“ А6″, твърди в показанията си по делото срещу „Октоподите“ вар­ненският бандит Светлин Иванов – Близнака.

С това устройство се пренабиват регистрационни табели на откраднати возила, които се изнасят за бившите съветски републики

  Най-категоричното до­казателство, че Антон Петров – Хамстера е ръководел кражбите на коли и е контролирал джамбазите, обаче идва от Веселин Данов. Синът на покойния конституцио­нен съдия Христо Данов признава пред прокурора Светлозар Костов, че през 2005 г. се запознал с Антон Петров покрай инцидент с негов автомобил

„Откраднаха ми мерцедеса, докато бях в София. Така се срещнах с Хамсте­ра. Преди това не го позна­вах, но знаех, че работи за Алексей Петров. Държа да уточня, че Хамстера не ме е рекетирал – той ми откри колата буквално за два часа, но ми каза, че трябва да платя 10 000 лева откуп. Парите били за момчетата, които са ми задигнали мерцедеса. По принцип откупът беше 20 000 лева но Хамстера джентъл­менски се отказа от своя дял – практиката била половината от парите за връщане на автомобил да се взимат от посредника, а другата половина оти­ват при хората, които са откраднали колата. Няма начин да прескочиш кра­дците, тъй като иначе те ще отидат да работят за друга групировка“, раз­казва Веселин Данов. След като платил 10 000 лева, Данов си получил автомобила. Обадили се да си прибере немското возило на столичния бу­левард „България“.

 Събраните доказател­ства срещу Антон Петров – Хамстера относно вза­имоотношенията му с крадците на автомобили официализират публична­та мълва, която се носи от години – че дружеството „Лев Инс“ е постигнало за­страхователен монопол в автомобилния сектор чрез контрол над разбойници­те. Автомобилните апаши не само не посягали на возила, застраховани в дружеството на Алексей Петров – Трактора, но „думкали“ коли, застрахо­вани в конкурентни ком­пании и така нанасяли огромни щети на конку­ренцията.

 Хамстера успял да „рес­пектира“ автокрадците, които посягали на возила, застраховани в „Лев Инс“. Такъв например бия чаят около опита за отвличане на Боби Фасула – виртуозен джамбазин, гравитиращ около бандата на Джиджи. Боби фасула бе нападнат пред фитнеса в квартал „Стрелбище“ от Прокопи Културиста, Дан­чо Релето и компания, но успя да се отскубне от „Наглите“ и да офейка. Според една от версии­те за убийството на Иван Пайнавелов – Сапата, ня­кога част от бандата на „Наглите“, той бил ликви­диран от Вальо Бореца по поръчка на Антон Петров – Хамстера, тъй като „думнал“   няколко   беемвета –  нов внос, оставени на митнически склад за за­страховка в „Лев Инс“. 

„След като Трактора ста­на началник на ДАНС, се стигна до безпрецедентна ситуация – останалите за­страхователни дружества предпочитаха да презастраховат колите в „Лев Инс“ на половин цена само и само да ограничат загубите си“, спомнят си паметливи криминалисти.

 От зимата на 2009 г., когато Тони Хамстера бе арестуван заедно с голя­ма част от най-оборотни­те автокрадци, кражбите на луксозни возила рязко спаднаха. Според данни на криминалистите в раз­цвета на гангстерската групировка „Октоподите“ за тях са работили между 50 и 70 автокрадци от цяла България. Днес влиянието на Антон Петров – Хамсте­ра е силно ограничено, но все пак за него се трудят десетина джамбази.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *