Вежди Рашидов – редовен клиент на ВИП бардак в „Бояна“

Вежди Рашидов

  Бившият МВР шеф Цветан Цветанов се е опитал да постави в зависимост културния министър Вежди Рашидов, записвайки посещения на именития скулптор в публичен дом в „Бояна“, управляван от легендарния сводник Жоро Художника.

Това сензационно разкритие направи пред журналисти столичен антимафиот, който твърди, че е чувал с ушите си записи от разговори между Вежди и 35-годишна жрица на любовта, която е бивша учителка по математика.

Записите от секс авантюрата на Вежди с бившата преподавателка са правени от секретния отдел СДОТО в началото на 2011 г. след устна заповед от Цветан Цветанов. Копоите на вътрешния министър записали с автомобила подслушван интимните срещи на Вежди в „къщата на удоволствията“, ползвайки като предавател мобилния телефон на културния министър.

Мерцедесът на Вежди Рашидов беше откраднат в началото на март 2011 г.

„Записите са няколко на брой – те са предавани на дискове на Цветан Цветанов и са изтривани от архива на СДОТО малко след като са направени. Нямам информация дали Вежди Рашидов пряко е бил изнудван от Цветанов със записите, но е факт, че той спря да посещава публичния дом на Жоро Художника веднага след един криминален инцидент“, разказва източникът ни.

Според думите му Цветан Цветанов стои зад кражбата на мерцедеса на сина на Вежди – Вадим, извършена в началото на месец март 2011-а.

Тогава нагли автоапаши задигнаха луксозното возило на сина на скулптора пред столично училище в района на „Интерпред“, а в колата се оказа и 9-годишната внучка на Рашидов. Момиченцето не бе отвлечено – крадците я накараха да слезе от колата след една пряка, а час по-късно мерцедесът на вадим бе открит от МВР, изоставен на булевард „България“.

„Тази кражба не бе никак случайна – това беше полицейска акция, разпоредена от хора на Цветан Цветанов, за да се демонстрира сила пред Вежди Рашидов. Културният министър се бе заиграл прекалено много със Симеон Дянков, с когото Цветан Цветанов бе в открита война заради овладяването на контрабандата по митниците“, категоричен е източникът ни.

Рашидов със сина си Вадим (Вляво) и внучката си Ния (вдясно). Момичето бе отвлечено за минути преди две години. Дядо му бил убеден, че акцията е спретната от Цв. Цв.

Наглата кражба на колата на сина на Вежди Рашидов се случила в район, който гъмжал от охранителни камери, впоследствие мерцедесът бил оставен демонстративно на място, където също имало камери. Возилото минало и през кръстовището на НДК, където са поставени камери с висока резолюция заради пътните нарушения. Въпреки това обаче от полицията нагло съобщили на Вежди Рашидов и на сина му, че не могат да различат лицата на автокрадците.

„Вежди беше убеден, че тази акция му я спретна Цветанов. Той се беше уплашил здравата, защото веднага след този инцидент извади сина си от надзора на строителна фирма, която трябваше да ремонтира Народния театър. Някой беше казал на Рашидов, че прокуратурата разследва сина му Вадим за пране на пари заради строежа на кичозния музей „Българския Лувър“ и че в ГДБОП има разработка „Музея“ открита по нареждане на Станимир Славейков Флоров“, обяснява информаторът ни.

Заради конфликта между Цветан Цветанов и Вежди Рашидов бившият културен министър знаково не бе поставен за водач на листата на ГЕРБ в Кърджали, макар на миналите парламентарни избори партията да завоюва историческа победа в града, минаващ за „бастион на ДПС“.

За разлика от други герберски министри обаче, Вежди съумя да се измъкне сух от наказателно преследване. Това се дължало на опасенията на Цветанов, че евентуален процес срещу именития скулптор може да предизвика международен медиен интерес към криминалните прояви на политическата върхушка на ГЕРБ.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *