Васко Кеца убил Йорданка Запрянова в дома й по поръчка на Евелин Банев – Брендо

Евелин Банев - Брендо

  Мафиотският бос Евелин Банев – Брендо, който бе арестуван при зрелищна акция на баретите в бли­зост до курортното сели­ще Лозенец, е задържан по настояване на амери­канската служба за бор­ба с накротрафика ДЕА във връзка с препиране на колосална сума пари от международен трафик на кокаин.

 „Става въпрос за изпрани мини­мум 150 милиона долара само за последните 3 години, откогато Ба­нев и неговите партньори са под наблюдение“, разкри ексклузивно един от началници­те на ДЕА за България. В началото на седмицата – понеделник, ежедневник в аванс съобщи за предстоящото задържане на Брендо.

 46-годишният бивш цирков ар­тист от Тополовград е мистериоз­ният кокаинов крал №1 на България за когото Цветан Цветанов преди седмица анонсира, че предстои задържането му. За да не се бави доказателствената част по трудно доказуемото обвинение за пре­пиране на пари от дрога, срещу Банев са повдигнати по-тежки обвинения за други извършени от него престъпления – поръчкови убийства.

 Формалният повод за ареста на Брендо е поръчаното от него убийство на бизнес дамата Йор­данка Запрянова.

 Васил Костов – Васко Кеца, дясна ръка на Пешо Сумиста във „фирмата“ за поръчкови убийства „Килърите“, е физическият екзекутор на Запрянова.

Полицаи водят Евелин Банев-Брендо в съда

  На 24 април 2007 г. майката на ликвидирания две години по-рано Константин Дишлиев бе разстреляна брутално в дома си в столич­ния квартал „Лозенец“ в деня, в който трябваше да свидетелства срещу мафиотския бос Евелин Банев – Брендо.

 Йорданка Запрянова поведе война срещу Брендо и разкри ця­лата му схема за пране на пари от наркотрафик, тъй като именно по поръчка на боса от Тополовград нейният син бе разстрелян. За­прянова публично оповести, че Косьо Дишлиев е ликвидиран от Евелин заради провала на голяма пратка кокаин, спипана от испанската по­лиция в град Кадис. Дишлиев бе шеф на финансовата къща „Прайвът Файнънс Юнион“, чрез която Брендо препираше парите на наркомафията. 

Ликвидираният Дишлиев бе баджанак с Евелин Банев. Двамата се сродиха след браковете си с двете сестри Десислава и Моника Добринови, дъщери на модния бос от „Бициани“ Александър Добринов. По документи Брендо е раз­веден с Моника, но раздялата на семейството е фиктивна. Разводът се наложи заради свидетелските показания на Йорданка Запря­нова за мафиотската дейност на Брендо, в която участва и снаха й Десислава заедно със сестра си.

 На 20 април 2007 г. Евелин Ба­нев сам отива в полицията, след като научава, че срещу него, жена му и вдовицата на Косьо Дишлиев – Десислава, се води разследване за пране на пари. Брендо даже влиза в ареста, а впоследствие ще се окаже, че този му ход е част от пъклен престъпен механизъм, включвайки убийството на осве­тилата го Йорданка Запрянова. 

Йорданка Запрянова (вляво) и синът й Константин Дишлиев (крайният вдясно) бяха ликвидирани по поръчение на Евелин Банев - Брендо

  Докато Банев е в килията на следствения арест, Васил Костов – Васко Кеца посещава дома на бизнес дамата и праща 7 куршума в главатай.

 Важен детайл е, че съименника на естрадния певец е работил като охрана на Брендо, преди да премине на щат към Милчо Бо­нев – Бай Миле. Васил Костов е познавал и жертвата си Йорданка Запрянова, но малцина вярват, че ликвидираната майка на Косьо Дишлиев доброволно е пуснала Кеца в дома си. Според кри­миналистите тарторът на „Килърите“ е влязъл в апартамента с ключове – дубликати. Тази ин­формация е получена от информатор на МВР от престъпния свят.

 Разстрелът на Йордан­ка Запрянова е уговорен директно между  Брендо и Васко Кеца и в него не участва като посредник босът на „Килъри­те“ Петър  Стоя­нов – Сумиста. Според ин­формация от сигурен из­точник  пред­стоят   арести и на българи в Америка. Оказва се, че мафиотската структура на Брендо е успя­ла да проникне даже и в страна­та на неограниче­ните възможности чрез роднини на дясната ръка на мафиота Жоро Шопа.

 „Брендо препира пари от наркотра­фик чрез инвести­ционната компания „Хоум фор Ю“. Неин управител е младеж на 30 години, кой­то навремето пар­кираше коли пред треторазредни хотели на Жоро Шопа в Щатите.

 Брендо му издейства фалшива диплома и го назначи за управи­тел, така както навремето Косьо Дишлиев беше параванът за наркогрупировката на Банев“, обяс­нява запознат с мафиотските дей­ности на Брендо.

 В месеци по настояване на Аме­рика от Евелин Банев ще бъдат конфискувани няколко луксозни хотела по Черноморието и в Со­фия. Само инвестициите на ганг­стера в Лозенец са за над 300 милиона лева, но пък половината от туристическия комплекс отдав­на е продаден на руснаци и няма как продадените апартаменти да бъдат конфискувани.

  

Банев лъже, че е човек на ДЕА

 Евелин Банев разполага с фалшива кар­та на сътрудник на американската служба за борба с наркотрафика ДЕА. Преди около две седмици журналист от „Уикенд“ проведе не­формален разговор с представител на служ­бата за борба с наркотрафика в столичен хотел и в прав текст го попита дали е вярно това, което твърди Брендо – че той заедно с Младен Михалев – Маджо са хората на ДЕА на Балканите.

 Представителят на ДЕА яростно отрече това и обясни, че този слух е силно популяризиран в България и очевидно е пускан от самия Банев.

 „Напротив, ние го проверяваме от 5 години“, бе коментарът на представителя на ДЕА. Съ­беседникът ни съобщи и друг любопитен факт за Банев – че между него и Алексей Петров – Трактора са документирани поне 4 срещи след побоя над Огнян Стефанов в ресторант „Кипарис“, при който пострада и Брендо.

 Според информацията на ДЕА Алексей Петров е опитал да рекетира Банев, но след среща с руски помирител не само че не полу­чил нищо от Брендо, ами го обезвъзмездил с карта на секретен сътрудник на ДАНС.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *