Варненският митрополит Кирил управлява фонд с руски пари

Митрополит Кирил

  Митрополит Кирил ръководи фонд с над 500 млн. евро, разкриха източници. Атонският фонд за обединение на православието бил създаден от адаша на българския владика – Всерусийския патриарх Кирил. Парите дал руският президент Владимир Путин. Варненският митрополит Кирил бил член на управата на фонда и в това му качество се явявал разпоредител на огромната сума. Чрез евентуалния му избор за патриарх в българската църква ще надделее влиянието на руското православие.

Митрополит Кирил отдавна работи в тясно сътрудничество с руското духовенство.

Владимир Путин

В разрез с обичайния протокол той пише на митрополита на Санкт Петербург Никодим и му предлага да посети София преди няколко години. „Смятам, че ще е особено належаща една среща между нас двамата както по атонския, така и по някои други общоправославни въпроси. Естествено, на първо място е атонският въпрос и той не бива да бъде отлаган“, пише митрополит Кирил. Неговият колега Никодим освен, че е всепризнат лидер сред православните църкви, държи доста голям интерес към руския православен манастир „Свети Пантелеймон“ в Атон. Неговото огромно влияние сред източноевропейските православните църкви се дължи изключително и на факта, че под псевдонима му Адамант, той е сред най-високопоставените агенти на съветското разузнаване.

Митрополит Кирил

Митрополит Кирил беше единственият представител на Българската православна църква (БПЦ) по повод 15-годишнината от основаването на Международния обществен фонд „Единство на православните народи“. Според нашия източник негова дъщерна структура е Атонският фонд за обединение на православието, чиито финанси ръководи митрополит Кирил.

Негов колега в управата е игуменът на руския манастир в Атон „Свети Пантелеймон“ – Пьотър. При посещението си в Атон президента Владимир Путин подчерта, че обителта има голямата роля за руската култура. Медиите в Гърция много внимателно наблюдаваха всеки един жест и дума на Путин, за да могат да потвърдят теорията за методичното прокарване на политиката за пославянчването на Света гора, главен инициатор на която е Русия.

Интригите около Светия синод набират все по-голяма сила. Оплакали са се митрополити, имената на които традиционно се пазят в тайна при подобни ситуации, изказвайки се, че им е бил предлаган паричен позкуп, за да не участват на сесия на висшия клир. Те веднага обвинили митрополит Николай. Според БНТ пловдивският владика е искал да им даде пари, за да бъде бойкотирано заседанието и въобще да не присъстват на него. Те обаче категорично отказали. Все още не се знае дали ще бъде прегласуван избора на Кирил за наместник-председател на БПЦ. 18-те члена на Светия синод, които присъстваха на заседанието, са от групата на Кирил. Те бяха и на панихидата за 9 дни от кончината на патриарх Максим.

Кой участва в кръгът около Кирил вече всички са наясно. Той включва митрополитите Неофит, Галактион, Гавриил, Дометиан, Йоаникий, Натанаил, Амвросий. Много е важно за кого ще гласува и какво има да каже американския, австралийскии и канадски митрополит Йосиф, който до дни пристига в София. Тогава ще проличи кой от владиците на чие влияние е проводник – на руското или американското.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Варненският митрополит Кирил управлява фонд с руски пари"

 1. поп кръстю   23.11.2012 at 9:50

  ЕТО КОИ СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПАТРИАРХ:
  1) Николай Пловдивски специализира в Москва ! ! ! ? ? ? Баща му, Методи Стоименов, е милиционер, който оглавява взвод при Шесто управление на Държавна сигурност ! ! ! ? ? ? Николай е скандална личност и обединител НЕ може да бъде. 2) Гавриил Ловчански – 62 години е, специализирал в Москва от 1986 до 1991. Говори се, че по време на разкола е изнесъл авоарите на БПЦ в руска банка, счита се за представител на руското лоби ? ? ? ! ! !
  3) Амвросий Доростолски е бил в „Алтернативния синод” и се счита за разколник, но НЕ се води на отчет в ДС. На 70 години е и имал здравословни проблеми.

  # Останалите 11 митрополии фигурират в архивите на Държавна сигурност. #

  1. Кирил Варненски е работил за Първо главно и за Шесто управление на ДС псевдонимите „Ковачев“ и „Владислав“.

  2. Игнатий – Плевенски е работил за Държавна сигурност като агент и секретен сътрудник Пенев и Германски.

  3. Дометиан – Видински е работил за ДС. Вербуван е 1972 г с име агент Добрев.

  4. Йоаникий Сливенски. Вербуван е под името агент Кирилиевич. От 1977 г. е работил за управлението на МВР – Сливен, по линия на Шесто управление на ДС.

  5. Григорий Великотърновски е вербуван за агент към Шесто управление на ДС с псевдоним Ваньо.

  6. Калиник Врачански е агент Рилски и Велко и е сътрудник на МВР, после е регистриран и към политическата полиция.

  7. Натанаил Неврокопски е агент Благоев от държавна сигурност. В досието има собственоръчно написани агентурни сведения, документи за получено възнаграждение, разходни документи.

  8. Неофит Русенски е регистриран към Шесто главно управление с псевдоним Симеонов.

  9. Галактион Старозагорски е вербуван като агент Мишо. Бил е сътрудник на Шесто, Трето и Първо главни управления на ДС.

  10. Симеон Европейски от 1964 г е секретен сътрудник Христов и Торис. От 1967 г. е щатен служител на Първо главно управление. Личното и работното му дело е в 27 тома.

  11. Йосиф Американски. Агент и секретен сътрудник Николов и Зографов. Вербуван е през 1980 г., през 1983 г. е регистриран към разузнаването. В досието му има разходни документи.
  Извод: Най-“чист” е Нафарфорий (Краси Радков). Защото това е най-краткия опис на злодеянията ИМ.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *