Ваня Цветкова лъжесвидетелства в полза на Христо Сираков, заради когото синът на Въло Радев загива

Ваня Цветкова

  “Мъжете се страхуват от мен. Мислят ме за надута“, това е дежурното обяснение, което Ваня Цветкова използва, когато медиите навлязат в личното й пространство и решат да я разпитват за любовните й завоевания.

Факт е, че от няколко години актрисата няма обект на чувствата си. Макар че обожатели не й липсват, тя не желае сериозни обвързвания. Всеки ухажор отбива с лайтмотива, че има мъж, когото да обича – 28-годишния си син Павел.

Ваня се е превърнала в ледена кралица, но навремето не е била такава. На младини тя минавала за една от най-сладострастните звезди на българското кино.

Първите любовни трепети я застигат, когато е на 20. По това време синеоката девойка тъкмо е зарязала заниманията си с художествена гимнастика в школата на Нешка Робева и е решила да се впусне в дълбоките води на седмото изкуство.

Ваня Цветкова и Иван Иванов в кадър от филма "Лавина"

 Голяма звезда тя става с ролята на Доротея в „Бариерата“. Студеният поглед и пшеничните кичури на актрисата разтопяват сърцата на мъжката публика и след премиерата на филма тя става не просто знаменитост, а секс символ.

Господата от висшите кръгове на партийния елит протягат обятия към нашумялата студентка по актьорско майсторство. Тя обаче отбива атаките им. Държи се дръпнато и резервирано, защото не й е присъщо да е лека жена.

Ваня все пак среща любовта, но не сред властимащите, а в коридорите на ВИТИЗ. Неин избраник тогава е състудентът й Огнян Купенов – красавец на випуска. В началото на 80-те двамата движат в една тайфа с Милена Фучеджиева – дъщерята на директора на Народния театър Дико Фучеджиев, и годеника й Ради, обещаващ кинооператор, син на режисьора Въло Радев.

Компанията е заедно и в ладата, управлявана от Христо Сираков, която се забива в крайпътен стълб до Луковит и носи смърт.

С Иванов по времето когато бяха секссимволи

 Ради Вълов загива на място а бременната му годеница едва е спасена след месеци болнично лечение. За щастие остава живо и детето в утробата й – Радина.

На следствието Ваня Цветкова и Огнян Купенов дават фалшиви показания в полза на Христо Сираков, който се отървава само с две години престой в затвора, и то при олекотен режим. По тази причина Фучеджиева се разсърдва на довчерашната си дружка и дълги години не й проговаря. Едва при престоя си в Америка през 90-те двете се сближават отново. Актрисата моли за прошка и я получава. Днес двете с Милена работят заедно в сериала „Седем часа разлика„, Фучеджиева е сценаристката на хитовата продукция на Магърдич Халваджиян.

През 80-те Ваня толкова е хлътнала по Огнян Купенов, че дори го урежда с роля във филма „Лавина“. На снимачната площадка на тази продукция Цветкова среща друга своя голяма любов – Иван Иванов. Почитателите на старото соцкино няма как да не помнят горещата сцена между двамата под душа.

Огнян също влиза в еротична сцена в „Лавина“. Но по монокини му партнира не Ваня, а Юлия Кожинкова.

Калин Сърменов сваля Ваня на стари години

Цветкова не ревнува Огнян от голите гърди на колежката. Не й остава време да мисли за това, защото е запленена от екранния си партньор Иван Иванов. Когато се запознават, той вече е секс символ. Участието във „Всичко е любов“ го е превърнало в разбивач на женски сърца.

Ваня обаче не отстъпва на адаша си по самочувствие. Двамата си пасват идеално пред камерата. Целият екип е наясно, че помежду им избухват чувства, единствено в неведение е Огнян Купенов. За да не нарани гаджето си, Ваня Цветкова „потушава пожара“ с Иван Иванов, преди да е избухнал с цялата си сила.

И до днес актрисата не крие, че партньорът й от „Лавина“ е идеалът й за мъж. Правейки това признание, тя вероятно има предвид Иван Иванов от 80-те, а не днешния. Защото сега колегата й е побелял, брадясал и отдаден на чашката.

„Търся си мъж като него. С такива топли очи, с такова отношение към жените“, споделя звездата. Но откакто е в България за снимките на „Седем часа разлика“, нито веднъж не се е видяла с тръпката си. Според запознати Ваня има желание за среща, но Иванов й отказва заради разклатеното си здраве и порока си.

Докато снима „Лавина“, Цветкова има флирт и със самия Тодор Живков. Тато е голям почитател на красотата й и не пропуска да си изпробва късмета. Той изпраща охранителите си да вземат актрисата от снимачната площадка и тя се озовава ошашавена в кабинета му. Първия започва да я разпитва има ли нужда от жилище, иска ли да я уреди на щат в Народния театър… Младата артистка е отвратена от поведението му.

Тогава обаче не смее да гъкне, а възмущението си от бившия партиен и държавен ръководител изразява едва в наши дни.

„Като личност беше истински селянин, който говореше абсолютни глупости. Веднъж опита да ме прегърне в кабинета си.

 

Милото й се натиска

Ваня Цветкова е обект на ухажване и в „Седем часа разлика”. Мераци към нея има не кой да е, а Калин Сърменов. Между героите им Милото и Таня Стоева на екран има доста горещи сцени и гологлавият актьор признава, че е замаян от красотата и професионалните качества на колежката си. Ваня приема всички комплименти на Калин като шега, тъй като той има младо булче и дете, а на нея хич не й се замесва пак в сложни любовни триъгълници.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *