Валя Ахчиева трови въздуха на Рударци с 25 метров комин!

Валя Ахчиева

  Боркинята за социална справедливост Валя Ахчиева е дебелокожа и безочлива жена, стане ли дума за пари и далавери. В това са убедени жителите на цели две села – Рударци и Кладница, плюс пернишкия квартал „Църква“. От близо половин година насам те не спират да подават жалби в съответните кметства. Градоначалничката на Перник Росица Янакиева също е запозната с проблемите им, предизвикани от факта, че маститата журналистка иска да строи завод за “ биоотпадъци в екологично чист район.

„Планинският ни въздух е от малкото неща, с които се гордеем. Построили сме си хубави вили и искаме да живеем спокойно, а не да дишаме саждите от комина на Ахчиева. Повече от 20 години тази жена се бори против законовите нарушения, а самата тя се оказа крупен потенциален престъпник. Защо не каже как се е сдобила с имот в Пернишко със заплати ли го купи, или й го подариха? Любопитни сме да знаем… Отдавна мислим да я изгоним от Рударци. Заводът й ще носи печалби на нея, а за нас ще останат вдишваните отрови. Няма да допуснем тази гавра. Впрочем, звездата на БНТ се подиграва с целия български народ. Коя е тя, че ще раздава правосъдие от телевизора. Ще й направим засада пред „Сан Стефано” Събираме яйца от свободни и щастливи кокошки, с които да я замеряме. Ще й хареса, тя си пада по консумацията на биопродукти. Искаме да напусне националната медия и да се изнесе от селото“, разпалено коментират създалата се ситуация в Пернишко.

Росица Янакиева

Местните жители са гневни на къдрокосата амбиция за пореден път.

Преди дни излезе публикация в сайта „За Перник“, където се споменава, че Ахчиева кротко е обядвала в компанията на кметицата Росица Янакиева в скъпарския столичен ресторант на луксозния хотел „Кристал палас“. Двете си гукали задушевно като същински гълъбици.

Тв водещата на „Открито“ има фирма, кръстена в нейна чест „Вал биомаса“, която строи завод върху земя, придобита чрез заменка в село Рударци. Инвеститорите на проекта са испанци със силни позиции в татковината ни.

Ако се вярва на слуховете, именно те дръннали една жица на испанския посланик в София и го помолили да размени няколко мили думи с министър Нона Караджова. Тя пък трябвало да подкрепи Валя в голямото бионачинание. Системата обаче не проработила, а за бизнес плана на Ахчиева се разчу из цялата държава, след като бихме аларма.

Така името на разследващата журналистка лъсна в списъците на замесените в аферите със заменки, заради които Брюксел ще накаже България с глоби за стотици милиони евро.

„Казват, че коминът на фабриката й ще е над 25 метра. Ще пръска сажди дори над басейна в Рударци, където идват да се плацикат известни манекенки. Минералната вода там има и лечебни свойства. Двете неща – здраве и завод, са несъвместими.

Пушекът ще наруши екоравновесието, освен това фабриката ще гори дърва и въглища. Значи ще бъде изсечена уникалната дървесина на Витоша. Дразнещо е и поведението на самата госпожа, която връхлита в община Перник, сякаш й е бащиния. Тя не общува с местните жители, но чуваме, че подигравателно ни наричала селяните милионери“, споделят болката си рударчани.

Срещу Ахчиева имало подадени жалби и от нейните съседи по имот в Рударци. Те негодували, че тишината и спокойствието им ще бъдат нарушени от шума на машините за преработка на отпадъци. Описали притесненията си до госпожа Янакиева, която така и не им отговорила.

Валя обаче се показала като тарикатка жена и намерила изход от ситуацията. Тя дарила по един квадратен метър от четирите посоки на имота си на общината. Така се спасила от досадните комшии, който биха могли да й докарат проблеми със закона и необезпокоявана наела работници за строежа.

Местните нарекли отстъпените парчета земя Ивицата газа. През пролетта в тях израсла буйна трева, а наскоро се появили и змии усойници. Влечугите плашели преминаващите граждани, които пищели от ужас.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Валя Ахчиева трови въздуха на Рударци с 25 метров комин!"

  1. VIOLETA STALEVA PEYKOVA   28.06.2012 at 18:10

    TOVA E GENOSID MASOVO OTRAVQNE NA NARODA-ZAHTO SE OSTAVQ DA PRODULGI BEZNAKAZANO ,TOVA E GENOSID OT SVETOVEN MAHTAB -ZAMURSQVANE NA OKOLNATA SREDA OT TAKIVA AL4NI LI4NOSTI SE USKORQVA SMURTA NA PLANETATA

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *