Валентин Шотев взел пари от скандалния плевенчанин Пламен Георгиев

Валентин Шотев

  Здрава финансова връзка имат об­щински съветник от ГЕРБ в Плевен и сви­детел по делото „Окто­под“ разкриха осведомени. Скандалният плевен­ски бизнесмен и местен шеф на ГЕРБ Пламен Ге­оргиев е използван да изнудва свои длъжни­ци да свидетелстват по делото „Октопод“, научихме от източници в града. Един от хората, които му дължат пари, е още по-скандалният Ва­лентин Шотев, основен свидетел срещу Алексей Петров.

 Това е поредното до­казателство, че проце­сът срещу бившия съвет­ник в ДАНС е полити­чески, а връзките меж­ду премиера, вицето му Цветанов и свидетелите по делото започват да изплуват една по една.

 48-годишният Пламен Георгиев и съпругата му са собственици на за­късалото предприятие „Анаконда“, което про­извежда машини за пластмасови опаковки.

 Изплуват в бизнес средите изведнъж и се ползват със съмнителна слава сред партньорите си. Кичат се с отличия­та „Бизнесмен на годи­ната в Плевен“, но днес са фалирали и ги търсят кредиторите им.

 Съвсем естествено за реномето си Пламен Ге­оргиев става виден гербер, когато партията на Бойко Борисов се появя­ва на политическия хо­ризонт. Става и общин­ски съветник от ГЕРБ в Плевен.

Пламен Георгиев

  Още преди арестите на полицията по „Окто­пода“, фирмата на Геор­гиев и жена му – „Ана­конда„, и Валентин Шо­тев имат търговски от­ношения. Шотев дължи стотици хиляди левове на гербера от Плевен за доставка на машини. Взел е от него и заеми, но не ги връща. „Анаконда“ за­вежда дело срещу Шо­тев и се сдобива с из­пълнителен лист.

 Акциите на Валентин Шотев в няколко негови дружества са запорирани в края на април 2010 г. заради парите.

 Докато прокуратурата и МВР, салъпват делото “Октопод” и търсят свидетели, се натъкват и на този детайл, факт е, че заедно с пристигане­то на запорното съоб­щение през 2010 г. Валентин Шотев се съгла­сява да стане свидетел срещу Алексей Петров. Веднага след това отношенията между гербе­ра и Шотев са уредени, а запорът е вдигнат от частния съдия-изпълнител Цветозар Найденов, който също е свидетел по делото „Октопод“.

 Запознати с финансо­вата афера твърдят, че дълговете на Шотев са опростени само и само да даде по­казания за отношенията си с Алексей Петров от­преди 12 години и да го набеди в престъпления.

 „Пламен Георгиев е го­лям местен играч, но му дърпат конците от Со­фия.

 Завлече много хора, не само в плевенския регион.

 С жена си имат десет­ки имоти, карат скъпи коли, а в същото време фирмата им дължи над 4 милиона ДДС“, твърдят източници от Плевен.

 Справка в търговския регистър показва, че това е истина, фирмата „Анаконда“ ЕООД, която е собственост на Георги­ев и жена му, има дълг от 4 млн. и 434 хиляди лева! Като всеки изпе­чен моше­ник той вече е прехвърлил закъсалото дру­жество на безработен мъж с нисък социален статус, кой­то трябва да отговаря за дългове­те към дър­жавата и партньори­те на „Ана­конда“. В съ­щото време дружеството е обявено във фалит. Оказва се, че има стотици фирми и фи­зически лица, които пре­дявяват финансови пре­тенции за неизплатени доставки. Дела срещу „Анаконда“ завеждат и работници, на които не е плащано с месеци.

 През 2011 г, кога­то фирмата вече е соб­ственост на „бушон“, Ва­лентин Шотев получава и друго запорно съобще­ние за дълг към фалира­лото предприятие, което още не е погасено.

 „Това е, за да му на­помнят, че трябва да поддържа показанията си пред съда до края на процеса“, категорич­ни са плевенчани, из­горели покрай близки­те си отношения с гербера Пламен Георгиев.

 

Пътят към върха

 Пламен Георгиев, общински съ­ветник от ГЕРБ, собственик на фирма „Анаконда“, от момче със са­тенени дрешки и физиономия на нар­коман става „известен“ бизнесмен?

 Мнозина си задават въпроса кое повече е помогнало – дали съвмест­ното му студентство с кмета Зелено­горски, или топлите отношения меж­ду колегата от студентските години и съпругата му Таня Георгиева, която бе сред най-честите и ярки посети­тели на кметския кабинет.

 Каквото и да е, важното е, че от никому неизвестен шефът на фирма „Анаконда“ стана „Бизнесмен на го­дината“, и то по предложение не на кого да е, а на кмета Зеленогорски.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *