Бургаският гангстер Пламен Дишков – Кела, инвестира 3 млн. евро в тузарско селище на остров Бали

Пламен Дишков – Кела

  Една от емблематичните фигури от бившата мафиотска организация СИК Пламен Дишков – Кела имал мерак да инвестира милиони в построяването на баровско вилно селище, което се намира на екзотичния остров Бали. Това научихме ексклузивно от лице, близко до него. През последните години Бали се е превърнал в любимото място на много от родните мафиоти и висши държавни служители.

Така например служителката в министерството на отбраната Хени Шиякова е разследвана от Военна прокуратура, защото получила от „Берета трейдинг“ бонус от 6700 лева за почивка именно на Бали. Точно от Хени Шиякова през 2008 г. е подготвен договорът за утилизация на боеприпаси между МО и „Берета Трейдинг“. Фирмата е собственик на складовете, които се взривиха на 5 юни край „Петолъчката“ и убиха на място трима от работниците.

Защо всички родни играчи обичат Бали?

„Чисто е, спокойно, храната е невероятна и евтина, а алкохолът е хубав и скъп.

Перфектното място да се махнеш от българската простотия“. С тези думи един от хората, които в миналото беше съдружник с Бай Миле и Стоил Славов, описа пред репортер на вестника интереса към далечният остров и мотива, поради който е любимата дестинация на Кела.

Истинският лукс щал да е отвътре

Бали е тропически остров, намиращ се в сърцето на Индонезийския архипелаг. Площта на райското кътче е близо 6000 квадратни километра. Заради плажовете и климата там е смятан за едно от най-красивите места на планетата.

Идеята на Пламен Дишков да инвестира в туристическия бизнес на далечния остров му дошла още преди две години, докато си живееше спокоен живот в Португалия. Той няколко пъти е отскачал до острова и дори си харесал терен недалеч от столицата му Денпасар. По груби сметки цялото вилно селище би трябвало да му излезе около 3 милиона евро. Направен е вече и план от местен архитект.

Къщите ще бъдат съобразени с тамошната архитектура. От вътре ще са супер луксозни оборудвани с климатици, плазмени телевизори и интернет. Отвън обаче визията е далеч по-скромна и повече наподобявала на смесица между сламена и дървена къщурка. Според проекта от терасите на всичките вили се откривала прекрасна гледка към Индийския океан.

Сумата за построяването им няма да е платена само от него.

В начинанието са включени и съдружници. Един от тях е именно и нашият източникът, от средите на СИК.

Парите по принцип не са проблем за Кела. Той имал заделен кеш още от времето, в което се изявяваше като топ мафиот по българското Черноморие. В края на 90-те и началото на новия век Дишков контролираше бизнеса с дрога в Бургас, Несебър и Слънчев бряг. Отделно той въртеше и контрабандни канали, минаващи през пристанище Бургас. Един от бившите началници на местната митница дори е негов съдружник.

В България Кела има участие в 5 фирми, които се занимават с различен вид търговия от горива до продажба на едро на зърно, семена, фуражи и суровини от растителен и животински произход.

След като избяга от страната през 2002 г. парите си изкарвал първоначално чрез фирма за коли под наем, която създал в Португалия. После започнал да прави финансови спекулации чрез борсови операции. Влечението му към борсата останало и до ден днешен. Наскоро в килията му в затвора в Бургас при внезапна проверка беше намерено устройство за високоскоростен мобилен интернет и таблет. Запознати твърдят, че дори и от пандиза той е купувал и продавал акции на различни компании през борсата.

„Бях на 20, когато се занимавах с търговия на петролни продукти, разполагах с доста средства, това някак си не се връзваше с общата представа. Никога не съм имал началник, имал съм партньори“, отсече наскоро Кела в интервю.

Негови приятели споделиха, че по време на задграничния си близо 10-годишен престой е успял да забогатее с над 10 милиона евро от различни финансови операция. Това прави точно по 1 милион на година. За част от парите се твърди, че са придобити от съвместни дела с руската мафия и касаят трафика на наркотици.

Има още една причина, поради която Кела е избрал Бали като място, на което да развива бизнес. Далечният остров е известен и още като „Остров на хилядата храма“. За разлика от определено ислямистката Индонезия на Бали има смесица от различни култури и етноси. По-голямата част от населението са хинди, но има и мюсюлмани, християни, протестанти и будисти.

След като беше върнат в България от Интерпол в началото на годината, Кела изумил другите престъпници в затвора, като им признал, че иска да започне нов етап в живота си, в който да се отдаде на Бог. Не уточнил обаче какво означава това. Вечерно време мафиотът отделял по над два часа, за да чете религиозни книги и такива, свързани с теология. Особен интерес проявявал към богословието. Кела препрочитал Библията по няколко пъти и търсил закодирани думи и текстове в светото писание, които иначе са недостъпни за непросветени хора. Заради тези си религиозни влечения в софийския ъндърграунд се говори, че в Португалия Дишков е бил член на тайнствена секта, както бе писано преди време.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

9 Отговора за "Бургаският гангстер Пламен Дишков – Кела, инвестира 3 млн. евро в тузарско селище на остров Бали"

  1. didi ivanova   08.09.2012 at 0:33

    .] е елегантно съчетание на всички култури, оставили дирята си върху него. Той носи отпечатъците […]prikazka za strastta na bezsmartnite

    Отговор
  2. почивка бали   03.04.2013 at 16:45

    Това което прочетох….“ Наскоро в килията му в затвора в Бургас при внезапна проверка беше намерено устройство за високоскоростен мобилен интернет и таблет. Запознати твърдят, че дори и от пандиза той е купувал и продавал акции на различни компании през борсата.;“ какво можем да кажем който си се занимава с подобни неща където и да го затворят ще успее пак да си върши работата, с този живот парите владеят всичко това е , щом си плаща всичко ти е позволено навсякъде…..

    Отговор
  3. Pingback: hydroxychloroquine south dakota study

  4. Pingback: dapoxetine for sale in usa

  5. Pingback: clomid success stories

  6. Pingback: aurogra 80 mg

  7. Pingback: can a cialis pill be cut in half

  8. Pingback: best pharmacy prices for tadalafil

  9. Kevinfex   20.08.2023 at 4:10

    long does tadalafil 20 mg last tadalafilise.cyou/#

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *