Брендо спонсорирал опозиционната кампания срещу Бойко Борисов на Избори 2011

Евелин Банев - Брендо

  Политическият пумпал Яне Янев и кандидатът му за президент Атанас Семов са уволнявали Бойко Борисов от плакати и билбордове с пари на Евелин Банев – Брендо.

Това е ставало по време на Избори 2011, когато ексземеделецът го раздаваше най-хард срещу властта. Янето се срещтнало с Брендо в централата на партията РЗС на столичния булевард „Дондуков“. Двамата разговаряли на четири очи в навечерието на изборите и се договорили Банев да спонсорира част от кампанията на псевдоопозиционера.

Преди да се реши на тази крачка, Брендо си е давал лептата на ГЕРБ, а в годините и на Бойко Борисов, докато днешният премиер беше главен секретар на МВР. Това му е осигурявало пълен комфорт.

Яне Янев

Решението обаче да финансира кампаниите и на няколко други опозиционни политически сили извън РЗС изиграло лоша шега на Банев. Сега той е неудобен на управляващите и те се отметнаха от благодетеля си. Озлоблението срещу Брендо станало още по-голямо след като се разбра, че бившият спортист е готов да разкрие пред италианския съд факти от годините, когато Бойко Борисов беше свързан със силовите групировки в България. Това ще налее допълнително масло в разпаления вече огън в новосъздадената комисия „Антимафия“ към Европарламента. Там вече са започнали работа по сигнал за тъмното минало на Борисов. Независими наблюдатели твърдят, че Евелин Банев си играе с огъня защото българският премиер е известен с отмъстителността си, която понякога стига до крайности.

Любопитно в цялата схема е, че Борисов предварително бил дал благословията си Брендо специално да плаща кампанията на РЗС. Това потвърждава слуховете, че Янето, когото бивши съпартийци наричат политическия Рачко Пръдлето, още преди изборите се договорило да играе цирк с Бойко Борисов и после публично да му се наведе. Контактът между Янето, Брендо и Бойко станал с посредничеството на Димитър Абаджиев, който навремето беше съратник и особено близък до лидера на все по-мар-гинализиращото се РЗС. Във времето и Абаджиев, и Янето обърнаха палачинката и полегнаха пред премиера, за да останат на политическата ясла.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *