Брендо принудил бащата на певицата Белослава да му продаде земи край морето

Евелин Банев-Брендо

  Райското кътче край село Лозенец, в което днес се издига прословутият комплекс „Оазис“ на кокаиновия бос Евелин Банев-Брендо, преди време е било собственост на бащата на певицата Белослава. В началото на 90-те години д-р Борислав Стоянов-Доктора е сред първите усетили колко перспективно е малкото село Лозенец. Той вдига къща на скалите точно над залива. През следващите години Доктора ударно изкупува земите, които междувременно са върнати на собствениците им.

Най-големият му удар обаче е, че успява да вземе и огромна част от къмпинг „Оазис“, който по това време вече е разграбен и доведен до фалит. Въпросният къмпинг е общинска собственост.

Борислав Стоянов-Доктора

Всичко върви добре, докато по тези места не се появява все още неизвестният за широката публика бизнесмен Евелин Банев-Брендо. Той започва да натиска Доктора да му продаде ценните земи край морския бряг. По това време д-р Борислав Стоянов вече е направил тенис кортове върху своята част от бившия къмпинг „Оазис“.

През 2004 г. отношенията на Брендо и бащата на Белослава се изострят. По това време Евелин Банев и неговият баджанак Константин Дишлиев вече наливат основите на големия комплекс „Оазис“.

Той е в съседство с имота на д-р Стоянов. Инвестицията е огромна – застроената площ е над 32 000 кв.м с апартаменти, няколко ресторанта, басейни. Брендо е безмилостен в намерението си да придобие и земята на д-р Стоянов. Твърди се дори, че неговите мутри напъхали Доктора в багажника на кола и така го разкарвали из Витоша. В крайна сметка бащата на Белослава продава земите си. В търговския регистър е отразена сделка през 2005 г., при която теренът е продаден на фирма на Константин Дишлиев, който по-късно беше разстрелян.

В Лозенец накупиха вили много артисти и бизнесмени

Баровският „Оазис“ днес е разпродаден. По-голямата част от луксозните апартаменти са продадени на руски граждани, а също и на българи, сред които има и известни имена, показва справка в имотния регистър.

Любопитна е и фирмата, която изгражда комплекса. Това е ямболското дружество „Диана Комерс“. Запознати си припомнят, че въпросната строителна компания, която е създадена още през 1990 г, била почти на ръба на фалита малко преди да се захване с изграждането на „Оазис“. След това започнала да набира сила и днес работи с огромен замах.

На входа на с. Лозенец ямболската фирма е разположила своя бетонов възел. „Диана Комерс“ сега е във възход, обясняват запознати и допълват, че тя работи и по други проекти по Черноморието и столицата, които се свързват с Евелин Банев – Брендо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Брендо принудил бащата на певицата Белослава да му продаде земи край морето"

  1. Idebenone   29.11.2012 at 3:46

    “Открихме много голям сегмент, който в България е свързан с Банев (б.ред.- Евелин Банев-Брендо), отговорен за внасянето в Италия на 40 тона кокаин годишно. Нашата дейност ни позволи, в сътрудничество с швейцарската и испанската полиция, и испанската митница, да достигнем, и през февруари 2007 г. – да конфискуваме 6000 килограма кокаин (6 тона), в два различни морски съда – един кораб от 80 метра, който пренасяше 4,5 тона, и 16-метрова яхта, която пренасяше 1,5 тона, които бяха приети от кораб-майка в средата на океана. Отговорен за този транспорт беше италиански гражданин, който със своя организация действаше съвместно с българската група”, обясни още Цветанов.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *