Брендо къта 100 милиона евро в чуждестранни сметки!

Евелин Банев – Брендо

  Мафиотският бос Евелин Банев – Брендо ще олекне с близо 50 милиона евро, ако бъде осъден от съда в Италия за трафик на 40 тона кокаин от Южна Америка към Европа.

Близки до Брендо признаха, че властите в Швейцария са запорирали десетки милиони евро на разбойника, депозирани в няколко банки. Само в трезор в град Белинцона Брендо държал 4 милиона евро. Мафиотът имал общо 15 банкови сметки, като предположенията на Близки до Брендо признаха, че властите в Швейцария са запорирали десетки милиони евро на разбойника, депозирани в няколко банки. Само в трезор в град Белинцона Брендо държал 4 милиона евро. Мафиотът имал общо 15 банкови сметки, като предположенията на негови познати са, че в тях той държи приблизително 100 милиона евро. 3 от сметките били на съпругата му.

Според споразумение между Швейцария и Италия, подписано преди 3 години, банките в страната на часовниците и шокола да са длъжни да преведат 50% от авоарите на осъден за тежки престъпления на Апенините. Прокуратурата в Италия иска 30 години затвор за Евелин Банев – Брендо, като по всяка вероятност съдебният процес срещу бандита от Тополовград ще стартира през юни.

У нас Брендо очаква присъда за пране на пари от Софийския градски съд, като делото се точи безрезултатно от близо 10 години.

След ареста на Евелин Банев близките му стартираха експресна операция по разпродаването на бизнеса му, за да спасят каквото могат поне от родното правосъдие. Още през есента грандиозният комплекс на Брендо „Оазис“ в курортното селце Лозенец бе продаден на руснаци. В средата на декември съпругата на Банев – Моника Добринова, е прехвърлила на офшорна фирма и баровския хотел на столичната улица „Витошка“ „Ле Фльор“. Близките на Брендо са продали и търговския комплекс „Александър“, както и дружеството „Хоум фор Ю“.

В средата на ноември миналата година пък дясната ръка на Брендо – Жоро Шопа, заминал за Америка, за да търси купувач за винарската изба в Ямбол. Тя е собственост на съпругата на Евелин Банев – Моника.

Остава енигма как от американското посолство са издали виза на Жоро Шопа. Според някои обаче Георги Семерджиев-Шопа умишлено заблудил всички, че заминава за Америка при племенника си, а всъщност се заселил в Милано, откъдето опитвал да възроди разбитата кокаинова схема на началника си Брендо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Брендо къта 100 милиона евро в чуждестранни сметки!"

  1. that quest bars   30.08.2021 at 13:09

    Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the guide in it or something.

    I believe that you simply can do with a few percent to drive the message
    house a bit, however instead of that, that is excellent blog.
    An excellent read. I will certainly be back.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *