Братя Галеви опразниха палата си в Ресилово

Братя Галеви

  Скандалните дупнишки феодали Братя Галеви са изнесли покъщнината от имота си в Ресилово. Свалени са дори соларните инсталации, благодарение на които мускулестите момчета са пестили от сметките за ток, макар че цената на електроенергията не е проблем за „попските“ им джобове.

Мъртвило цари и около басейна им, който е почти с олимпийски размери и в който редовно разпускаха от напрежението дори техни приятели и „колеги“ от цяла България. В гигантския двор няма дори и кучета, които да пазят от зложелатели. Въпреки това камерите работят на пълни обороти и са готови да заснемат всяко раздвижване около терена, опасан с висока бяла ограда, както повеляват някогашните мутренски традиции на строене.

Местните жители са пестеливи откъм разкази за Братята. Нито са ги виждали, нито са ги чували – в продължение на месеци. Не се интересуват в коя държава са заминали, нито какво ще стане с къщите им. Не вярват, че имотите им ще бъдат отнети в полза на държавата, защото в България повече се приказвало и по-малко се работело.

Желязна порта затваря улицата, която води към домовете на Братя Галеви. На нея е закачена табела с надпис, че обектът се охранява от камери

„Ще поживеем и ще видим какво ще се случи. Може да се върнат, да заживеят отново тук или в Дупница. Там имат апартаменти. Богати хора са и могат да правят каквото си искат не са длъжни да се обаждат на обикновените ресиловци къде ходят. Не сме видели лошо от тях. Напротив, помагали са с намирането на работа на доста хора. Е, не живеят като другите, не са бедни. Но всеки можеше да ги срещне и заговори в центъра на Дупница или пък тук“, коментира възрастен мъж и бърза да смени темата, като почва да разказва за Женския манастир, който се намира в края на селото, и за закрилата на Света Богородица над местните жители.

Историите с имотите на Галеви обаче не свършват. Декарите земя, заградени от дуварите, са необработваеми. Към тях влизат няколко къщи от селски тип. В тях обаче живеят хора, преградени от огромна желязна варта, на която се кипри надпис „Обектът се охранява от видеокамери„. Очевидно е, че обитателите имат ключ от вратата и влизат и излизат когато си поискат. Тази тежка порта обаче е преградила общински път, което е нарушение на законите за градоустройствения план на Република България.

В средата на август Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе иск в Окръжния съд в Кюстендил за отнемане на богатствата им, както и това на техните съпруги. Експерти специалисти набързо изчислиха, че ресиловският капитал на бизнесмените е на стойност 4 250 189 лева, макар че зад дебелите стени се крие обзавеждане поне за още един милион. Според източник буквално ден след като е внесен искът за отнемане на имуществото, хора на Галеви са дошли в къщата с камиони и са започнали да изнасят най-ценните експонати.

Палатите на Ангел Христов и Пламен Галев в китното село Ресилово са оценени на близо 4 милиона лева

Товарели плазмени телевизори, скъпи мебели, аристократични спални, бяла техника, картини. Целта е при евентуален запор на имота ценните вещи, оценявани на повече от милион, да не бъдат конфискувани от държавата.

„Галеви си имат телефон, по който говорят с двама души. Дават им наставления от ЮАР, където са се укрили“, разкрива човек от орбитата им.

Очаква се да бъдат конфискувани девет луксозни леки автомобила. Един от тях е „Ауди А8″ с пазарната цена 229 000 лева.

Ранчото на Галеви е с обща площ 10 663 декаpa, в него освен басейн има възстановителен комплекс, гигантски фитнес, тренировъчна зала, сауна, билярдна зала, няколко спални, киносалон, стаи за камериерките, за останалия обслужващ персонал. Отделно в помощно-техническата сграда влизат помещение за главно електрическо табло, за котлено помещение, нафтово помещение.

Ако се вярва на мълвата, Галеви разполагат и с циментов бункер, който да ги пази при евентуална въздушна атака. Убежището силно приличало на това на албанския червен диктатор Енвер Ходжа, а във вътрешността си съдържало всички удобства за живот без лишения в рамките на дни.

Разкошът на силоваците включва закрит паркинг за поне сто места и циментова площадка, на която според местните легенди кацал често вертолет. Чия собственост е въздухоплавателното средство, не било ясно, но към него бил прикрепен екип от доверени хора който го товарел с кашони. Допуска се, че именно на вертолета част от покъщнината на Галеви се изпарила от страната далеч преди те да напуснат милата си татковина.

С днешна дата мястото изглежда абсолютно обезлюдено, макар това да е само измамна илюзия. Ако непознат човек се завърти за десетина минути около оградата, веднага ще намине някои запазен дядо, който да го попита „какво правите“ и дали е турист.

Не го лъжете, че сте туристи, защото няма да ви повярва и веднага ще извика още старчоци, които с любопитство ще наблюдават, докато не си тръгнете.

В Ресилово, както и в Дупница, обичат Братя Галеви, защото докато те командвали, колите по улиците стояли незаключвани, а кражби нямало.

В училищата никой не се осмелявал да разпространява наркотици, а всеки, който искал да развива дребен бизнес, можел да разчита на помощта им. Стига, разбира се, да отчита между 35 и 50% от припечеленото на тях.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *