Братовчед на депутата Кирил Добрев – Киро Тока, спипан за грандиозни кражби на електроенергия

 

Кирил Добрев

  Арестуваните преди дни за кражба на електрическа кенергия четирима служители на ЧЕЗ – България са работили под контрола на Кирил Кирилов от Гоце Делчев, първи братовчед на политика от БСП Кирил Добрев.

Това разкрива източник от МВР, според когото до дни ще бъде ударена и основната група около инженер Киро Тока, специализирала се в грандиозни кражби на електроенергия чрез зануляване и манипулиране на електромерите.

Задържаните до момента действащи служители на ЧЕЗ са източвали фирмата, за която работят по схема, измислена и покровителствана от първия братовчед на Кирил Добрев – Кирил Кирилов. Известният с прякора си Киро Тока баровец от години ощетява с десетки милиони годишно компаниите ЧЕЗ и ЕВН, като занулява електромерите на големите консуматори на енергия. Клиент №1 на Киро Тока и компания са фирми от структурата на Христо Ковачки, като в момента текат проверки на употребяваната енергия в мините и в заводите на самоковския олигарх, която да установи точния размер на кражбите на енергия.

Прозвището си Киро Тока дължи на основната си дейност – именно зануляване на фактурите за електроенергия на огромни консуматори на ток, получавайки 1 % от цената на реалното им потребление.

Само от „Кремиковци“ Киро Тока е печелел по 100 000 лева месечно. Братовчеда на Кирил Добрев контролира абсолютно всички енергийни дружества и дори производителите на електроенергия – производителите на ток всъщност са най-големите крадци на енергия. Срещу определени суми Киро Тока вербува служители на енергийните дружества, които започват да работят за него“, обясняват криминалисти.

Думите им се доказват и от откритите над 200 електромера, както и 1100 пломби за електромери, отромно количество холограмни стикери и клещи за пломбиране при ареста на четиримата служители на ЧЕЗ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *