Борисов и Цветанов се молят Брендо да не си отвори устата в Италия

Бойко Борисов и Цветан Цветанов

  „Кокаиновият крал“ Евелин Банев-Брендо се кани да направи потресаващи разкрития за българския политически елит и по-специално за Бойко Борисов и Цветан Цветанов, когато бъде екстрадиран в Италия, научихме от отлично информирани източници от най-вътрешния кръг на известния арестант.

Проговарянето било провокирано от внезапния арест на Банев, който бил убеден, че му е направена постановка. Той се заканил да разкаже за общия си бизнес с управляващите, осигуряван от Станимир Флоров и подкрепян от Киро Японеца, цитират думите на Брендо посветени в неговите дела. Според тях историята с екстрадирането в Италия е постановка на българските служби които са приложили същата схема, приложена от Иван Костов спрямо руския мафиот Майкъл Чорни. Според сценария, когато даден бизнесмен, обикновено замесен в нечисти дела, престане да си плаща на управляващите, те или му вземат бизнеса, или пускат информация за него на „партньорски“ служби.

Евелин Банев-Брендо

След определен период от време българската страна уж иска информация за въпросното лице от същите служби и компроматът, който сама е изпратила, се връща в България, все едно че са го събирали чужденците. По този начин българските политици, които са се възползвали от парите на даден бизнесмен, си измиват ръцете със „задграничните партньори“ и така се отървават от вече неудобния си партньор.

В случая с Брендо, при когото по данни, високопоставени служители на МВР са били на месечна заплата българските служби опитват първо „партньорство“ с Швейцария. Оттам се усещат, че им се готви номер, и отказват да станат съучастници в мръсната игра. В Швейцария Брендо е привлечен като свидетел и както вече бе писано, ако пожелае, може да разкаже доста любопитни подробности за извънбюджетни средства, събирани от служители на МВР и вкарвани в чужди банки.

Схемата сработва с италианците, чиито високопоставени служители не можаха да обяснят точно позицията на Брендо в мрежата за търговия на дрога, но свършиха онова, което Цветанов и Борисов очакваха от тях – да кажат колко високопоставен престъпник е Евелин Банев.

Прави собствено разследване коя действаща партия е финансирал Брендо. Както е известно, Банев нашумя в медиите още от времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР, а Цветанов негова секретарка. Според италианците излиза, че Банев е въртял мащабна търговия с наркотици под носа на днешните ни държавни мъже, без те дори да се усетят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *