Бойко Борисов шантажира Лютви Местан с компромати за корупция!

Лютви Местан

 Изборът на Лютви Местан за наследник на Доган като председател на ДПС е съгласуван с ГЕРБ. За тайните договорки разказа депутат, пожелал анонимност.

Според него Местан е в изключително топли отношения с представители на управляващата партия и е удобен „противник“ на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

„С Лютви Местан ГЕРБ си осигури подкрепа в парламента за още един мандат. Държат го с компромати за корупция, но не ги изкарват на бял свят, а го шантажират с тях. Лютви се е съгласил да стане председател на ДПС заради амбициите си да

Бойко Борисов

бъде лидер и в замяна на това ще прави компромиси с дейността си в парламента. Освен това той е много добър артист и перфектно ще играе двойна игра“, категоричен е народният представител.

В последните години Местан елиминирал всички други от партията си, които могат да застрашат поста му. Най-ожесточена била подмолната му война с Йордан Цонев, който също имал лидерски амбиции. Доган обаче предпочел да застане на страната на Лютви Местан. Дори сега се очаква на бъдещите парламентарни избори Цонев да не бъде включен в листите и сам да напусне партията след това.

Ширин Местан

„Лютви Местан от няколко месеца говори за експертно правителство, което да е надпартийно. Това всъщност не е негова теза, а втори сценарий за управлението на ГЕРБ, ако Пирин оциален истър не могат да съберат достатъчно гласове за сформиране на собствен кабинет. Чува се и за договорка съпругата му Ширин Местан да бъде назначена за министър на социалните грижи. Тя е не по-малко амбициозна от мъжа си и от години го използва като ракета носител“, разказва депутатът. Той твърди, че т.нар. експертен кабинет, тезата за който се лансира от удобния за ГЕРБ Лютви Местан, отново ще бъде доминиран от хора на Бойко Борисов и ще запази статуквото за още 4 години.

Неслучайно премиерът поздрави Местан за избора му като председател на ДПС и го определи като много интелигентен и диалогичен политик.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *