Бойко Борисов разцепва с интриги партията на Меглена Кунева

Бойко Борисов

  „България на гражданите“ е следващата политическа партия, която ще бъде разцепена отвътре с интриги от ГЕРБ, научи от източници в парламента. Организацията на Кунева всъщност била голямата цел на управляващите, защото най-силно заплашвала едноличната власт на Бойко Борисов.

„ГЕРБ окончателно заграбиха дясното пространство. Уж искаха да помогнат на СДС, излъгаха ни, че ще ни вкарат в следващия парламент, и започнаха да диктуват правилата в партията. Използваха синята емблема Петър Стоянов за изтривалка и така огорчиха и най-големите идеалисти там. Резултатът е налице. СДС потъна. Костов се усети навреме и се отдръпна от смъртоносната прегръдка на Бойко Борисов. Сега по същата схема ще се опитат да унищожат партията на Кунева и най-вероятно ще успеят“ – казва с огорчение син депутат, пожелал анонимност.

Меглена Кунева

Партиец с висок пост в софийската организация на БСП е на същото мнение. Засега няма индикации ГЕРБ да иска лявото политическо пространство, но всеки, който се е заявил в център-дясно, както Кунева, ще бъде подложен на подмолни интриги, за да биде смачкам, и то с целия ресурс на властта.

„ГЕРБ действа по схемата на ДПС. Двете партии си приличат, а освен това използват едни и същи корупционни схеми и обръчи от фирми.

Преди години ДПС се опита да разцепи БСП точно както днес ГЕРБ действа със СДС. В нашата партия се оформиха два лагера – едните бяха за сътрудничество с хората на Доган, другите против. Така е и до днес. Двамата Руменовци са типичен пример за това как ДПС разцепи БСП но не успя да я унищожи. За радост с много компромиси запазихме единството, но са факт двете крила и противопоставянето между тях. БСП оцеля, но СДС няма да успее. На нас се опитват да ни крадат кметовете, на тях им заличиха партията“ – категоричен е човекът от БСП.

За да привлече симпатизантите ма Кумева, ГЕРБ отсега ги приласкава в смъртоносната си прегръдка, носи се мълва в парламента. От известно време премиерът Бойко Борисов спрял да атакува „България на гражданите“ и лично Кунева. Техни доверени хора дори осъществявали срещи със сондажи за бъдещо сътрудничество.

Показателен бил и фактът, че атаките срещу Кунева в медиите рязко са секнали от няколко месеца насам. Вестниците, сайтовете и телевизиите на ДПС, които иначе хвалят Бойко Борисов и работят за имиджа му, не допускали нито ред и дума против Метена Кунева и партията й.

„Това е, за да я успят. Когато се сближат с ГЕРБ на една ръка разстояние, Кунева ше получи нож в гърба и това е вън от всякакво съмнение. Там целта ще бъде да намалят електоралното й влияние. За нея още не е късно, но за другите десни партии краят дойде“ – коментира ситуацията известен по-литолог.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *