Бойко Борисов направи В. Марешки свой предан васал с дела за 2 млн. лв.

Веселин Марешки

Бойко Борисов е заклещил здраво варненския аптекарски бос Веселин Марешки с дела за над 2 млн. лева неплатени данъци. Според източници Марешки затова се навил да направи коалиция с Яне Янев, известна вече като „Ярешки“.

Финансовите афери са свързани с новата „страст“ на Марешки -„Локомотив“ (Пловдив). Както е известно, той беше назначен от Бойко Борисов за спасител на пловдивския футболен отбор.

Оказва се обаче, че данъчните направили два акта на отбора – единият за 1,5 млн. лева, а другият – за над 650 хил. лева. Марешки отказал да ги плати, а започнал обжалване. Неотдавна загубил пред Върховния административен съд делото за първия акт. Решението е окончателно и тежи като дамоклев меч над главата на аптекаря. Другото дело също предстои да се гледа.

Веселин Марешки и Яне Янев

Дълговете са натрупани още от Коко Динев, който също е водил дела и е загубил. Сега обаче те трябва да бъдат платени от „Локомотив“. Веселин Марешки нямал никакво намерение да вади кинти твърдят източниците.

В стази деликатна ситуация данъчните били натиснати от най-високо ниво да не предприемат принудително събиране на милионите. Според източ-ници причината е повече от прозаична – Марешки се заканил, че ще напусне коалицията с Янето, ако го притесняват за пари. Прокуратурата в Пловдив също си прави пас и не образува дело, което е безпрецедентен факт. От друга страна, ако започне такъв процес, лицензът на „Локомотив“ (Пловдив) отива на кино. Не така толерантни обаче са данъчните и съдебните власти към другия пловдивски отбор -„Ботев“. Преди време той е изваден от елитната лига и пратен във В група.

Преди година правата върху търговската марка на футболния отбор „Ботев“, която е с над 100-годишна история, бяха обявени на търг от НАП – Пловдив. Това беше първият случай, при който интелектуална собственост, запорирана заради неплатени данъци, се пусна за продан. Коалицията „Ярешки“ между Яне Янев и аптекарския бос Веселин Марешки е резултат от политическото инженерство на Бойко Борисов, стана ясно и на децата в страната.

Целта е да се вземат гласове от потенциалните избиратели на БСП и Меглена Кунева. При това Яне Янев не изненада никого, когато за пореден път се извъртя от пръв опозиционер в главен глашатай на правителството. Самият той едва ли вече помни, че преди време щеше да уволнява премиера Борисов.

Не по-малко потресаващи са взаимоотношенията му с партньора Марешки. През 2009 г. босът на евтините лекарства заяви пред медиите, че лидерът на РЗС се опитал да го изнудва с „шестцифрена сума“ за място в листата за Европейския парламент. Марешки отказал и Яне го извадил от листата.

В момента обаче варненският политик се смята за верен партньор на ГЕРБ, не и без помощта на НАП и прокуратурата в Пловдив.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *