Бойко Борисов за Гриша Ганчев: “Той не е доброто лице за ЦСКА”

Гриша Ганчев

  Гриша Ганчев няма почти никакъв шанс да купи ак­циите на сметопочистващата фирма „Титан“ в ЦСКА, разкриха хора от държавната власт. Предсто­ящата рокада по върхо­вете на „червените“, за която медиите тръбят от няколко дни, била при­ета на нож от премиера Бойко Борисов.

 Лидерът на ГЕРБ е особено чувствителен, когато важни постове в държавата, частния бизнес и спорта се за­емат от хора, които не са му на сърце.

 Ако стане собственик на ЦСКА, Гриша Ганчев ще има зад гърба си ог­ромна армия от фенове, които могат да влияят на изборни процеси и да се стигне до нежелани за Борисов земетръсни размествания в пластовете на упра­вление.

 Именно това принуди­ло Борисов да извика приятеля си Христо Стоичков и да му обясни в прав текст да не се захваща с губещи  кау­зи като тази на Гриша Ган­чев. „Той не е доброто лице за ЦСКА“, за­явил  Бойко  на Стоичков.  Предупреждения да не пра­вят резки движения по­лучили Димитър Борисов-Гърнето и Иво Иванов – Праховеца. Двама­та вече се задъхват от кредити и непогасени задължения, което се отразява на боеспособ­ността на ЦСКА.

Бойко Борисов

  Тези срещи и разго­вори Борисов е провел, след като Христо Сто­ичков нападна директ­но вътрешния министър Цветан Цветанов зара­ди акцията, която МВР проведе срещу сина на Гришата Данаил. „Поз­навам Данаил Ганчев. Само луди хора могат да го обвиняват в тия щу­ротии. Та това е чисто момче, учи дълги години в Англия, връща се тук и веднага го закопчават за някакви 200 хил. лева. Това е несериозно. Нещо повече – това е платено. Платени са кадрите по телевизията, дето по­казват Данаил с белез­ниците.

 Властта трябва да се замисли изстреля Стоичков.

 Необслужваните кре­дити и ужасяващата фи­нансова политика до­пълнително са разколе­бали Гриша Ганчев да инвестира в ЦСКА. От разговорите между ло­вешкия бизнесмен и „Ти­тан“ са изскочили дълго­ве, по които не са пра­вени никакви плащания. На всичкото отгоре до­сегашните управници в Борисовата градина са давали всички средства за издръжката на ЦСКА под формата на кредити. Сумата вече надхвърля 10 милиона. С подобни селски номера в „Лев­ски“ управлява друг ярък представител на бизне­са – Тодор Батков. Той също дава пари под фор­мата на кредит. Все едно акциите на „Левски“ не са негови, а на някого другиго.

 „Червените“ дължът над 1 милион евро на индийския милиардер Прамод Митал, още два милиона долара на биз­несмена Жеваго, както и два милиона на скандал­ния Александър Томов, известен сред феновете от сектор „Г“ като Сашо Апашо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *