Биячи на депутата от ГЕРБ Емил Димитров смляха от бой общинския съветник Милчо Цацов – обвинил фирмата му в източване!

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров собственик на фирма "Вас Мит"

Бившият кмет на град Етрополе и настоящ общински съветник инж. Милчо Цацов е зверски пребит, защото се обявявил срещу нерегламентирани плащания на общината към частната фирма „Вас Мит“ ЕООД, зад която неофициално стои депутатът Емил Димитров.

Побоят става вечерта на 2 март т.г., след края на сесията на общинския съвет в града. Милчо Цацов е единственият общинар, който надига глас срещу фирмата. Затова той е причакан от двама биячи на „Вас Мит„. Те му чупят очилата и жестоко го налагат с юмруци.

Нападателите се разбягват, след като от общината излизат хора и започват да викат. Полицията по жалба на инж. Цацов вече откри побойниците. Оказва се, че братът на единия от тях е бил общински съветник и управител на „Вас Мит“ ЕООД, която се занимава със строителни и ремонтни дейности.

Фирмата е регистрирана в столичния квартал „Люлин“, но цялата й дейност е на територията на балканския град. До местните избори през октомври 2007 г. „Вас Мит“ ЕООД няма спечелена нито една обществена поръчка. До този момент фирмата ремонтира само частните обекти на Емил Димитров. На местните избори през 2007 г. той самият е кандидат за общински съветник. Води обаче не листата на ГЕРБ, а тази на маргинална-та партия „Средна европейска класа“, регистрирана в Бургас.

инж. Богомил Георгиев, настоящият кмет на Етрополе

  По време на кампанията Димитров води 550 избиратели от Етрополе, главно пенсионери, на екскурзия в Гърция, като им заплаща всички разходи. След тези пътешествия Емил Димитров става общински съветник и шеф на бюджетната комисия. През същата 2007 г. неговият първи братовчед ген. Димитър Димитров е назначен за директор на Националната служба за охрана.

След изборите през 2007 г. започва и възходът на „Вас Мит“ ЕООД. Фирмата печели абсолютно всички обществени поръчки в строителството и снегопочистването на Етрополе. Най-скандален е договорът за реконструкцията на уличната мрежа, който е за 3,5 млн. лева. Парите са от фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони. Лично премиерът Бойко Борисов прави първа копка на реконструкцията на уличната мрежа в Етрополе. Придружава го кохорта министри. Проектът предвижда полагане на асфалт върху 5 км улици в града на стойност 3,5 млн. лева.

През август 2011 г. кметът на Етрополе Богомил Георгиев, който е кадър на ГЕРБ, сключва договор с „Пътпроект“, в която 50% са на „Вас Мит“ ЕООД. Договорът е за 1,960 млн. лв. и е за допълнителни строително-монтажни работи към реконструкцията на уличната мрежа. На „Пътпроект“ веднага са изплатени 196 хил. лева, въпреки че кметството има просрочени над 530 хил. лв. за 2011 г. Още по-скандално е, че нито е имало конкурс, нито търг, а направо е сключен договор с частниците. Новата поръчка е „закачена“ към стария договор за асфалтирането на улиците. Спечелва отново „Вас Мит“, този път в съдружие, като с близо 2 млн. лева трябва да изгражда канализация и водопровод.

За да се предпазят от неизбежните упреци, в кметството взели писмо от Агенцията за обществени поръчки. В него било написано, че може и да не се провежда търг!? Агенцията няма право да тълкува закони, обясняват юристи.

Когато Бойко Борисов прави първата копка за ремонта и асфалтирането на улиците в Етрополе, е обявено, че асфалтирането ще приключи за 109 дни. Оказва се, че за това време е изпълнена само една трета от работата. Срокът е удължен до 2 години, което не отговаря на първоначалните условия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *