Бизнесменът Николай Банев заграби от Черната Златка наследствен парцел край морето!

Златка Димитрова

  Секссимволът Златка Димитрова е на път да стане жертва на имотна измама от страна на скандалния бизнесмен Николай Банев. Чернокосата красавица има наследствен парцел от над 1 декар на брега на морето в къмпинг „Каваците“. Апетитната земя обаче се харесала на Банев. С поредица от шашми, в които са намесени и служители на Бургаския съд, олигархът опитва да заграби този и още няколко чужди имота и да ги включи като част от активите на фирмата си „Приват турист“.

Жертви на лакомията на Банев са няколко частници, сред които и Златка Димитрова. Парцелът е собственост на втория й баща Димитър Янев. Върнали са му го с решение на поземлената комисия в Созопол през 1999 година. „Каваците“, подобно на много такива курорти край Созопол и Бургас, са били собственост на български преселници от Тракия. След 1944 г. имотите им са национализирани и влизат в местното АПК.

Николай Банев

Повратен момент в сагата е юли 2000 г., когато държавата решава да продава дялове от една от туристическите си фирми край морето – „Хелио-тур-с“ АД, която е приемник на бившия „Балкантурист“. „Хелио-тур-с“ продава 40 на сто от акциите си ма Баневата компания „Приват турист“. И оттук започва измамата. „Приват турист“ вписва в активите си и собствеността върху цялата земя в „Каваците“ край Созопол.

Хората на Банев скриват чрез документна измама, че част от парцелите, влизащи в големия масив от 35 декара, е на частници. Нищо неподозиращите собственици като бащата на Златка дори сключват няколкогодишен договор с олигарха, по силата на който дават земите си под наем на „Приват турист“. Така на практика Банев признава, че цялата земя не е негова. Въпреки това в нарушение на закона за приватизацията включва частните парцели като апортна вноска към фирмата си. Сега олигархът измамник опитва да продаде въпросните 35 декара край плажа на „Каваците“ заедно със сградния фонд за 1,34 млм. лева без ДДС. Част от тези земи са на частни лица като Златка Димитрова.

За да защити интересите си, известната брюнетка е завела дело №708 в Бургаския районен съд, което е с иск да се установи собствеността на имота. Съдията трябва да постанови чии документи имат тежест – нотариалният акт за собственост, с който разполага Златка Димитрова, или документът, с който Николай Банев си е включил чужд имот като част от активите на „Приват турист“. На страната на ощетените от олигарха собственици е решение, по силата на което реституираните терени са извадени от капитала на дружеството „Хелио-тур-с“ преди сделката за част от акциите с „Приват турист“.

В разрез с това решение години наред вече фирмите на Банев не допускат хората реално да разполагат със собствените си имоти.

Междувременно обаче се разбра, че пишман бизнесменът не е плащал дълговете си към държавата и след като се прости с къмпинг „Градина“, е на път да загуби и „Каваците“.

От Агенцията за приватизация алармират, че компаниите на Банев имат задължения и не са изпълнявали приватизационните си ангажименти.

В момента в процедура по несъстоятелност са други две негови дружества – троянският производител на електромотори „Елма“ и химическият „Полимери“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *