Бизнесменът Димитър Тадаръков прехвърля богатството на брат си

Димитър Тадаръков

  Бившият шеф на Държавен фонд “Земеделие” Димитър Тадаръков усилено прехвърлял имоти и фирми на брат си Димо през последните години, твърдят запознати. Такива данни има и в регистрите. Тадаръков притежава фабрики в столицата и провинцията, има имоти в морски и планински курорти.

Според източниците, като прехвърля богатството на брат си, Тадаръков взема предпазни мерки да опази собствеността си, ако се стигне до фалит на въпросните компании.

Такъв фалит се очаква, допълват източниците. Тадаръков има любопитна биография на бизнесмен на прехода. Той е бивш зет на комунистическото величие Венелин Коцев, бил е женен за негова племенница. Шеметно се превръща в милионер чрез ловката приватизация на „Булгарлизинг“. Успява с изкусно измислени схеми да стане собственик на държавното дружество, контролирано по това време от среди, свързани с разузнаването. Покрай приватизацията изчезва документацията на „Булгарлизинг“. Още тогава името на Тадаръков е записано в Бялата книга за банковите фалити в България, свързат го с източването на 11 държавни оръжейни предприятия.

Не по-малко бурна е неговата политическа биография. В първите години на прехода Тадаръков е член на БЗНС. След това обаче става много близък до ДПС и Ахмед Доган. Сокола го лансира на високи постове. Тадаръков оглавява надзора на единствената държавна банка в България – Насърчителната. Мнозина тогава коментират колко е нелепо човек, свързан с фалита на поредица предприятия, да насърчава бизнеса от висока позиция в държавната банка. Въпреки тези коментари той заема този пост, лансиран от ДПС. Според източници тогава сам си отпуска огромен кредит от Насърчителна банка. Твърденията са, че кредитът е бил 500 хил. евро.

Следващата висока позиция, която Тадаръков получава отново по предложение на Ахмед Доган, е шеф на фонд „Земеделие„. След това името му периодично се споменава като кандидат за заместник-министър, обикновено на земеделието.

Тази идея отново принадлежи на Ахмед Доган.

Според източниците ни, последните идеи на Сокола за бъдещо експертно правителство отново Включват Тадаръков в проектолистата на кабинета. За него най-подходяща позиция била министър или зам.-министър на земеделието!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *