Бивши сикаджии печелят милиони от поръчки на военните

Хени Шиякова

Складовете за боеприпаси на „Берета трейдинг“ край Стралджа, които се взривиха миналата седмица, е трябвало да се контролирата от служителката в министерството на отбраната Хени Шиякова.

За нея вече стана ясно, че е пътувала до остров Бали на разноски на дружеството, което трябва да следи как се спазват наредбите, фамилията на държавната служителка Хени Шиякова има мащабен, бизнес, който е свързан не само с оръжейния, показа наша проверка.

Синът й Георги работи във фирмата „Джи Си Eс България“, която се занимава със сертификация на военни обекти. През 2010 г. дружеството печели обществена поръчка за милиони, за да внедри цялостна система за контрол и опазване на околната среда край полигона „Змейово“ до Стара Загора. Така там вече имат сертификат по ISO за изпитване на въоръжение и бойни припаси. Запознати с договора твърдят, че синът на Шиякова урежда работодателя си заради тесните връзки на майка си със зам.-министъра на отбраната Валентин Радев.

Взривовете край "Петолъчката"

Фирмата, в която е служител Георги Шияков, също не е случайна. Тя е на бизнесмена Стефан Абаджиев, който е бивш борец (съвпадението с имената на бившия съпруг на Цветелина Бориславова е случайно). Близък е с човека на Румен Николов – Пашата – Евгени Стамов, и наследника на част от империята на СИК Рахмат Сукра.

След гафа с избухналите боеприпаси на „Берета трейдинг“ с повишено внимание се следи и състоянието на взривните вещества в близост до полигона „Змейово“, където близката до зам.-министъра Радев фамилия Шиякови отново е пряко замесена.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *