Бившият селекционер Радо Стойчев, източвал държавната организация по волейбол

Радо Стойчев

  Бившият селекционер на мъжкия отбор по волейбол Радостин Стойчев се е увъртял като пиле в калчища. Въпреки че специалистът поиска оставката на шефа на федерацията инж. Данчо Лазаров заради купища финансови и други нередности, се оказва, че самият той е забъркан в далавери, чрез които се предполага, че държавната организация е била източвана.

От волейболните среди разкриват, че фирма, в която Стойчев е съдружник, се е грижела за екипировката на отбора. Бърза справка в Търговския регистър на Агенцията по вписванията показа, че напусналият треньор е съдружник в „Еко Клийн България“ ООД.

Дружеството е регистрирано през 2008 г. с предмет на дейност „туристически услуги, рекламна дейност, внос и износ, транспорт, търговско представителство и посредничество на български и чуждестранни фирми в страната, продажба на стоки в страната и всякаква дейност, която не е забранена от закона“. „Еко Клийн България“ е съсредоточила дейността си върху химическо чистене и пране на дрехи. През фирмата на двамата ортаци е минавало прането и химическото чистене на екипите на волейболистите.

Още по-скандалното е, че участие в ООД-то има и бащата на доскорошния директор на волейболния тим Николай Николов – Рачо Рачев. Николов напусна заедно със Стойчев. Само въпрос на предположение е точно колко пари от федерацията са били пренасочени към „Еко Клийн“ за услугата. Точната цифра се очаква да лъсне след края на проверката, която премиерът Бойко Борисов нареди.

Преди седмица подалият оставка като наставник на националния отбор Стойчев обвини ръководните фактори във федерацията в задкулисни игрички. Спецът нажежи страстите във волейбола, след като заяви, че членът на Управителния съвет Любо Ганев е лобирал за фирма, която да осигурява екипировката на националите.

Треньорът на италианския „Тренто“ се похвали, че чрез него е бил сключен договор за доставка на екипировка, според който във федерацията щели да влязат по 90 хил. евро годишно или 270 хил. евро за 3 години. Ганев обаче лобирал за приближената до себе си „Асикс“ и в крайна сметка до договор не се стигнало.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *