Бившият полицейски шеф Валентин Петров, прилапал на безценица апартамента на мафиота Циганов

Валентин Петров

  Бившият главен секретар на МВР Валентин Петров ще бъде изгонен от апартамента си, съобщиха източници от МВР.

Той си е купил жилище от 180 квадрата в престижния квартал “Изток“, докато е бил на висока позиция във Вътрешното министерство. За да се докопа до него, изгонил мафиота Константин Циганов, който дълги години ползва шикозния апартамент за офис.

Цената, на която Валентин Петров се е облажил обаче, е три пъти по-ниска от пазарната. Скандалната сделка за държавния апартамент, на безценица от Петров е дадена на съд от сегашното ръководство на МВР, показва справка имотния регистър. По делото ответници са Петров и съпругата му, която е лекарка.

„Петров се държи изключително нахално отказва да доплати и да върне жилището – възмущават се служители на вътрешното ведомство. – Купил го е на цената на панелка от 65 квадрата в „Люлин“. Апартаментът е на ул. „Жолио Кюри“ в дипломатическите блокове. Изключително здраво строителство. Там живеят само величия от МВР, но няма случай като този на Петров. Докато е бил шеф на полицията, да се облажи с такава ниска цена, че и обзавеждането, и ремонтът му са с пари на МВР“.

Съдебното дело за апартамента на Лимонадения Джо, както е прякорът на Петров, идва след проверка на сделките с имущество на МВР от 2010 г. Тя установява, че Петров е живял там от 2004 година, а го е купил през 2006-а за 136 хиляди лева. Бившият висш полицай дори излъгал в декларацията си пред МВР, че няма други имоти в страната и се нуждае от апартамента. Той обаче се слави като заможен, защото има солидни връзки с олигарси. Слуховете го свързват с покровителство на огромни далавери в миналото, особено с алкохол. Името му нашумя след случая със сръбския наркотрафикант Будимир Куйович и незаконното му влизане в България.

Константин Циганов

Делото на МВР срещу Валентин Петров продължава в съда и скоро няма изгледи да приключи. Петров и съпругата му правят всичко възможно, за да отлагат заседанията с различни юридически хватки. Представяли са и болнични листове.

През това време Петров продължава да се шири в луксозния апартамент от 180 квадрата, докато хиляди настоящи служители на по-ниските нива в полицията мизерстват в гарсониери по крайните квартали на София.

 

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *