Бившият културен министър Вежди Рашидов контролира настоящия Владо Пенев!

Откриването на ремонтираната Червена църква в Перущица. Владо Пенев се гласи за слово, но функцията му бе отнета от Вежди Рашидов

  Вежди Рашидов все още е министър на културата! Въпреки че няколко месеца министерството си има нов началник и това е Владимир Пенев, именитият скулптор продължава да ръководи ведомството, макар и неформално, научихме от потресени културтрегери.

Според нашите източници Рашидов се държал наставнически със звездата от „Под прикритие“ и всеки ден му се обаждал поне по 3 пъти по телефона с „любезни препоръки“ какво да прави по важните въпроси. Вежди продължавал да упражнява влияние по най-апетитните ресори като например строително-ремонтните дейности. Ключовите фигури в министерството рапортували именно на него.

„Ти, момче, не разбираш, аз съм го строил туй нещо и трябва да осъществявам контрола. Там ни съ бъркай!“, казал например Рашидов по адрес на строежа на „БГ Лувъра“, когато новоизлюпеният министър Пенев проявил специален интерес по въпроса със средствата, които се харчат. Любезният Владо веднага дал заден и спрял много-много да пита.

Още след първия лек сблъсък актьорът, комуто е чужда всякаква административна работа, с охота приемал наставленията на предшественика си и дори вече сам го търсел за мнение. „Вежди, тук не разбирам, как – трябва да се постъпи точно?“, бил най-честият въпрос, които Пенев задавал на предшественика си. Въпреки че юридически няма никакви правомощия, и в момента Рашидов лично ръководел централните художествени галерии и издавал команди на служителите там, разказват изумени хората на изкуствата.

„Пълен абсурд! Владо козирува на Вежди Рашидов и се държи така, все едно му е подчинен! Не разписва никакви документи, казва, че няма да вземе нито едно важно решение и всичко ще решава следващият министър след изборите. В момента тук не се работи изобщо“, възмутени са от мекушавостта на Пенев служители на културното ведомство. Пред заместниците си Владо чистосърдечно признал, че изпитва патологичен страх от всякаква бумащина.

Владо Пенев

Той си гледал театъра и киното и това му било достатъчно. Останалите сектори в културата – кучета ги яли!

Така например в момента има обявен конкурс за нов директор на Софийската опера. Въпреки че цялата трупа е въстанала срещу несменяемия управник Пламен Карталов, Владо Пенев отказвал да вземе отношение и решил за по-сигурно избора на новия шеф да го направи наследникът му на министерския пост. Мълви се, че това бил немалък подарък за Карталов, който пък се оказал близък приятел на министъра по друга линия. През това време пък директорът на Операта щял да се постарае да елиминира основната си опонентка за престола Дарина Такова.

Като анекдот из кулоарите на министерството се разказва за абсурдна среща на Владо Пенев с Вежди Рашидов отпреди десетина дни. Тогава имало тържествено откриване на възстановената древна Червена църква в Перущица, която е паметник на културата. Пенев отишъл да открие обекта, но с почуда видял там Вежди Рашидов, който също се гласял за официалната част.

„Вежди, действай ти, ти си министър, аз само временно те замествам“, смутено промълвил Владо Пенев и покорно привел главица.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *