Бившият волейболен селекционер Радостин Стойчев си отмъщава на шефовете на БФВ с дело за 300 000 евро

Радостин Стойчев

  Олимпиадата свърши, панаирите във волейбола продължават! Научихме от доверен източник, че бившият селекционер на националите Радостин Стойчев е запретнал ръкави да направи черен живота на шефовете на федерацията инж. Данчо Лазаров и Любо Ганев. Именно Стойчев е насъскал италианската фирма „Ереа“ да заведе дело за 300 000 евро срещу БФВ. Процесът ще се води в Арбитражния трибунал по спорта в Швейцария, а българската федерация е застрашена да плаща жестоки неустойки.

Повод за делото е прекратеният договор с „Ереа“ за доставка на екипи за националите. Въпросната фирма беше докарана в националния отбор от самия Стойчев през 2010 г., за да замени рекламираните от Любо Ганев екипи на „Асикс“. Връзката с „Ереа“ я имал покрай работата си в италианския „Тренто“.

Любо Ганев

По-рано тази година обаче Ганев и федерацията на свой ред прекратиха едностранно договора с „Ереа“ и върнаха обратно своите хора. „И двамата въртят лична далавера с екипировката. Любо обаче изпързаля Радо и сега онзи си го връща тъпкано“, заяви източник от високите етажи на управлението във волейбола.

Оттам разясниха и истинската причина да се стигне до скандала. В края на миналата година от „Ереа“ дали пари на ръка на Радо Стойчев.

Говори се, че става въпрос за повече от 50 000 евро. Сумата трябвало да бъде раздадена като премии на треньорите и състезателите в националния отбор. Стойчев поделил парите между себе си, помощника си Камило Плачи и играчите. На шефовете на федерацията не дал пукната стотинка. Това разгневило президента инж. Данчо Лазаров и Любо Ганев, които имали претенции за поне 15-20 хилядарки. Така двамата решили да скъсат договора с хората на Стойчев.

Инж. Данчо Лазаров

В „Ереа“ са изчислили щети на стойност 300 000 евро. Делото било заведено още преди месец, но се разчу едва тази седмица. По договора, който е за три години, фирмата е трябвало да предоставя безплатно екипи на националите на стойност до 90 000 евро, а всичко отгоре да се доплаща. За 2011 г. например доплащането е около 60 000 евро, тъй като се налага да бъдат обличани общо осем национални отбора. Отделно от това италианците са изчислили пропуснат имиджов ефект на Олимпийските игри в Лондон, където нашите станаха четвърти в света с фланелките на „Асикс“.

Към делото приложили и аргументи, че възнамерявали да открият магазини в България покрай партньорството си с националите. Специалисти в спортното право твърдят, че „Ереа“ има огромен шанс да осъди централата и да я ошушка с парите.

Любо Ганев пък опонира, че докарал своите хора, тъй като предлагали 50% отстъпка при закупуване на екипите. Като се ударела чертата, сделката с „Асикс“ излизала по-изгодна, разяснява гигантът. От неговото обкръжение казват още, че цените на „Ереа“ за българския тим били безобразно надути, фланелка, която иначе се продава за 29 лв., излизала на нашите по 25 евро. Интересно дали част от разликата не е отивала в джоба на Стойчев, питат още хората на Любо Ганев.

Оттам вече спипаха бившия треньор, че завъртял далавера даже с прането на екипите. Услугата се извършвала от фирма Стойчев. Той прибирал по 2,50 лв. на килограм изпрано, при положение че в цяла България се пере по лев за кило. Стойчев пък опонира, че Любо Ганев имал клиентелистки интереси в „Асикс“.

Преди време треньорът на „Тренто“ размаха писмо, в което Ганев уверява централата на производителя на екипи, че със сигурност ще им осигури договор с националния тим на България до 2016 г. „Маскарлъците няма да спрат дотук. Войната едва сега започва“, прогнозират във волейболните среди.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *